νεα κρητη totalfitness news

4o Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου
Το Το λογοτεχνικό φεστιβάλ της Τήνου έχει γίνει πλέον θεσμός. Στην τέταρτη διοργάνωσή του εφέτος θα διεξαχθεί στην Τήνο από την Πέμπτη 24 Ιουλίου ως και το Σάββατο Ιουλίου 2014 στη
Χώρα, στα Δυο Χωριά και στον Πύργο, αντίστοιχα. Θα συμμετάσχουν 20 πεζογράφοι και ποιητές από τις ΗΠΑ, την Κίνα, το Μεξικό, το Ισραήλ, τη Δανία, την Κροατία, την Αλβανία, το Κουρδιστάν και βέβαια από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

«Το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου κάνει πράξη το δίπολο "Πολιτισμός και Τουρισμός" και το κοινό έχει την ευκαιρία για ένα τριήμερο να ξεναγείται στα μυστικά των συγγραφέων ενώ παράλληλα ξεναγείται στις ομορφιές της Τήνου, αρχαίες και σύγχρονες, φυσικές, καλλιτεχνικές, περιβαλλοντικές, που συναπαρτίζουν την ιδιαιτερότητα του νησιού μας» λέει, από την πλευρά των διοργανωτών, το περιοδικό (δε)κατα και η Η Κοινωνία των (δε)κάτων. «Η Τήνος εμπνέει πράξεις λογοτεχνικές. Το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου επιχειρεί να δείξει την ύπαρξη μιας άλλης πλευράς της Τήνου η οποία συνεπικουρεί και συμπληρώνει τη θρησκευτική της εικόνα με άλλου είδους πολιτιστικές δραστηριότητες»και συμπληρώνουν ότι «Σε εποχές κρίσης όπως η σημερινή, ο πολιτισμός είναι ζωτικός παράγοντας για την κοινωνική συνοχή. Η Ιστορία μιας χώρας γράφεται και μέσω της Λογοτεχνίας της και το 1ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου τον Ιούλιο του 2010 έθεσε τις βάσεις για την σύνθεση μιας πολυεθνικής λογοτεχνικής γιορτής, με απώτερο σκοπό και μακροπρόθεσμο στόχο να καταστεί η Ελλάδα, και συνεπακόλουθα η Τήνος, τόπος και προορισμός πνευματικού και καλλιτεχνικού τουρισμού».

Εφέτος θα συμμετάσχουν: Γιάννης Κακουλίδης, Ενρίκε Σερβίν Χερέρα (Mεξικό),Μίντυ Ζανγκ (Κίνα), Κλεοπάτρα Λυμπέρη, Γιώργος Μπλάνας, Τζέφρεϊ Στίγκερ(ΗΠΑ), Στρατής Χαβιαράς, Μηνάς Βιντιάδης, Έλσα Κορνέτη, Χίβα Παναχί(Κουρδιστάν), Νίκολαϊ Στόκχολμ (Δανία), Ευρυδίκη Περικλέους-Παπαδοπούλου(Κύπρος), Κλαίτη Σωτηριάδου, Ντίνος Σιώτης, Αρντίπα Ιατρού (Αλβανία), Λώρη Κέζα, Μάγια Κλάριτς (Κροατία), Ξενοφών Μπρουντζάκης, Χρήστος Οικονόμου, Γιώργος Ρούβαλης, Νατάσα Σβίκαρτ (Σλοβενία).

Οι συγγραφείς θα διαβάσουν κείμενά τους στη γλώσσα τους (θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά για το κοινό) με σκοπό τη γνωριμία της ελληνικής με άλλες σύγχρονες λογοτεχνίες του κόσμου σε ένα πνεύμα εξωστρέφειας και ανταλλαγής. Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, όπου οι συγγραφείς θα συνομιλήσουν με το κοινό.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν επίσης ο Δήμος Τήνου, το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

Πηγή tovima.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top