νεα κρητη totalfitness news

allazoyn-ola-sto-pothen-esxes-yperogka-prostima
Με τσουχτερά πρόστιμα απειλούνται όσοι πολίτες δεν υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες ενώ υποχρεούνται. Το πρόστιμο μάλιστα σε περίπτωση απόκρυψης εισοδημάτων μπορεί να φτάσει και στο ένα εκατομμύριο ευρώ. 
Η παράλειψη ή η ανακριβής υποβολή δήλωση πόθεν έσχες τιμωρείται και με φυλάκιση και χρηματική ποινή έως 100.000 ευρώ.
Χρηματικές ποινές και φυλάκιση προβλέπεται και για τρίτους οι οποίοι εν γνώσει τους συνέπραξαν στην υποβολή ανακριβούς δήλωσης.
Υπόχρεοι για τη δήλωση πόθεν έσχες από το 2015 εκτός από όσους υπέβαλαν προστίθενται και οι: Αστυνομικοί, λιμενικοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δασάρχες και δασονόμοι, πρόεδροι και διαχειριστές Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ιδιοκτήτες, εταίροι και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων που συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις ακόμη και το πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, διαιτητές και η διοίκηση αθλητικών ομοσπονδιών ή Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών περιλαμβάνονται πλέον στη διευρυμένη λίστα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με τα ΝΕΑ η δήλωση πόθεν έσχες θα γίνεται σε ετήσια βάση, με ηλεκτρονικό τρόπο από το 2015, ενώ κάθε προσαύξηση της περιουσίας τους θα πρέπει να συνδέει το έσχες με το πόθεν. Έτσι  ο έλεγχος δεν θα γίνεται απλώς με τη διασταύρωση των στοιχείων με τις φορολογικές δηλώσεις και το Ε9 αλλά θα περνούν από κόσκινο με ηλεκτρονικό τρόπο και οι δαπάνες διαβίωσης για να εξάγονται συμπεράσματα. Απόρρητο για τους ελεγκτές των δηλώσεων πόθεν έσχες δεν υπάρχει σε κανένα επίπεδο: ούτε φορολογικό ούτε τραπεζικό ούτε χρηματιστηριακό ούτε επαγγελματικό.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top