νεα κρητη totalfitness news

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια είχαν σαν αποτέλεσμα τη
συσσώρευση τεράστιων προβλημάτων στο χώρο της Υγείας. Η αντιμετώπισή τους απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις και ριζικές τομές. Την ίδια εικόνα εμφανίζει και  ολόκληρο το εργασιακό τοπίο αφού η ανεργία παραμένει στα ύψη, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν εξανεμισθεί, τα εργασιακά δικαιώματα έχουν καρατομηθεί και οι κοινωνικές δομές βρίσκονται λίγο πριν την κατάρρευση.
Παράλληλα η χώρα και ο λαός μας αντιμετωπίζουν ένα ανελέητο πόλεμο από τους κυρίαρχους κύκλους της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ., του ΔΝΤ αλλά κι από το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο, με σκοπό να υποχωρήσουν από το δικαίωμά τους να ορίζουν τις τύχες τους. Η πολιτική αλλαγή της 25 Γενάρη είχε σαν αποτέλεσμα μια σειρά θετικών βημάτων που εκφράστηκαν και στο χώρο της υγείας (κατάργηση 5€, κάλυψη ανασφάλιστων πολιτών, προσλήψεις στο χώρο της υγείας). Όμως αποφασιστικό ρόλο στο αποτέλεσμα αυτής της μάχης θα παίξει η ενεργοποίηση και κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα. όπως έπαιξε και στην ανατροπή των μνημονιακών δυνάμεων από την Κυβέρνηση.
Ο πολύπαθος χώρος της Υγείας συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις συνέπειες των πολιτικών που ακολουθήθηκαν, ιδιαίτερα τη μνημονιακή περίοδο με τα οικονομικά των νοσοκομείων βρίσκονται στα τάρταρα εξαιτίας των μνημονιακών προϋπολογισμών, τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και περίθαλψης να έχουν αποδεκατιστεί, τις μονάδες υγείας να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να βάλουν λουκέτο σε τμήματα και υπηρεσίες  εξαιτίας της υποστελέχωσης, οι μνημονιακές διοικήσεις να διοικούν ακόμη στα Νοσοκομεία ενώ σε χιλιάδες εργαζόμενους δεν έχουν ακόμα καταβληθεί οι πρόσθετες αμοιβές και εφημερίες. Το Νοσοκομείο της Σύρου δεν ξεφεύγει από το γενικό αυτό κανόνα.
Το κίνημα της υγείας πρέπει να θέσει σαν προτεραιότητα την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, διεκδικώντας ριζικές τομές που θα αναστρέψουν την πορεία προς της κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας και θα βάλουν τη βάση για την αποκατάσταση των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Η κινητοποίηση της 20 Μάη πρέπει να εντάσσεται σε ένα σχέδιο που σκοπό θα έχει να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν και για το σκοπό αυτό θα πρέπει να συντονιστούν όλες οι οργανώσεις στην υγεία. Στόχος μας είναι η ανασυγκρότηση του Δημόσιου συστήματος Υγείας  μέσα από τη δημιουργία μετώπου  υπεράσπισης της δημόσιας-δωρεάν Υγείας.
Στηρίζουμε τα αιτήματα των υγειονομικών και παλεύουμε για: Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, για την ανασύνταξη του Δημόσιου Συστήματος υγείας και την προάσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.
Ο Αγώνας για Δημόσια Δωρεάν Υγεία συνεχίζεται!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο
την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι και στη πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια και τον Δήμο.

ΣΥΡΙΖΑ Σύρου


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top