νεα κρητη totalfitness news

image

Στα χνάρια του σχολείου μας

Το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 στο μουσείο μαρμαροτεχνίας πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσής μας με τίτλο “Στα χνάρια του σχολείου μας”. Τα παιδιά του σχολείου μας συγκέντρωσαν και ταξινόμησαν αρχειακό υλικό και αντικείμενα.  Κατέγραψαν προφορικές μαρτυρίες ηλικιωμένων του νησιού αναζητώντας στοιχεία της πολύχρονης ιστορίας του σχολείου τους.
image
 Όλα αυτά τα παρουσίασαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο!
image
Η έκθεση οργανώθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και εγκαινιάστηκε από την κ. Ειρήνη Τσαβαλά, Σχολική Σύμβουλο της 2ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων.
image
Όταν έσβησαν τα φώτα των εγκαινίων, οι μαθητές παρέμειναν εκεί για να περάσουν «Μια νύχτα στο Μουσείο!». Η δράση αυτή, γνωστή ως museum sleepover, είναι ευρέως διαδεδομένη εντός και εκτός συνόρων και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Τήνο.
image
image
image
Τη Δευτέρα 18 Μαΐου τα παιδιά του σχολείου μας υποδέχθηκαν, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου και του Νηπιαγωγείου Στενής.Μίλησαν για την εμπειρία τους, ξενάγησαν τα παιδιά στην έκθεση και όλοι μαζί συμμετείχαν σε εικαστικό εργαστήρι με την κυρία Πάολα Παλαβίδη. 
image
image
image
Τέλος, τους συνόδεψαν στο σχολείο προκειμένου να τους γνωρίσουν από κοντά το ιστορικό κτήριο.
image
Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας βοηθήσατε να φέρουμε εις πέρας το πρόγραμμα αυτό!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top