νεα κρητη totalfitness news

Με την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’, εορτάσθηκε η Α’ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας) στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Των ιερών Ακολουθιών προέστη και κήρυξε τον θείον Λόγον κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκύρηξ της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, τους Ιερείς και Διακόνους του Ιερού Ιδρύματος με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών Τηνίων και επισκεπτών-προσκυνητών.
Κατά το έθος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις των ιερών Εικόνων ανά τας οδούς της πόλης με πλήρη εκκλησιαστική τάξη, προπορευομένων των μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων εκαπιδεύσεως και της Φιλαρμονικής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., με την συμμετοχή των Ιερέων, Ιεροψαλτών, του Δημάρχου Τήνου κ. Σ. Ορφανού, του Επάρχου Τήνου κ. Ι. Γιαγιά, του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παν. Κροντηρά, του Αντιπροέδρου και μελών της Διοικούσης το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Επιτροπής, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Λιμενάρχη Τήνου, του Αστυνομικού Διευθυντή, του επικεφαλής του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων, των Διευθυντών και Εκπαιδευτικών όλων των σχολικών βαθμίδων και με την πάνδημη συμμετοχή ευσεβών χριστιανών κάθε ηλικίας.
Στην πλατεία «Παντανάσσης», επί της μαρμάρινης εξέδρας, τελέσθηκε δοξολογική δέησις και ανεγνώσθη το Συνοδικόν της Ορθοδοξίας.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού
Πηγή imsyrou.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top