νεα κρητη totalfitness news

Η ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.docx

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΟΛΑΤΣΙΔΗ

Σε λίγο φτάνουμε στο κατώφλι του Απρίλη και η περίφημη αξιολόγηση σέρνεται και απ’ ό,τι φαίνεται   θα συνεχίσει να σέρνεται  και τις επόμενες εβδομάδες.  Η χώρα πορεύεται χωρίς πλάνο με στόχο να περάσουν λίγες μέρες ακόμα και βλέπουμε. 

Η κυβέρνηση ανήμπορη παρακολουθεί τη γενική φτωχοποίηση και την ισοπέδωση όλων προς τα κάτω. Συγχρόνως οι αντοχές της κοινωνίας  έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, η οικονομία βυθίζεται στη δίνη της ύφεσης, επενδύσεις δε προσελκύονται, η ρευστότητα στραγγίζεται από τη μερική εσωτερική στάση πληρωμών, χιλιάδες συμπολίτες μας είναι στα συσσίτια και άλλες χιλιάδες μεταναστεύουν μπροστά στο φάσμα της ανεργίας. 

Προσθέτοντας και το προσφυγικό σε όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι είναι περιττές οι κομματικές αντιπαλότητες, αλλά απεναντίας απαιτούνται ευρύτερες συναινετικές κυβερνητικές λύσεις με τη συμμετοχή και των δύο πρώτων κομμάτων, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Παρά το γεγονός ότι ο πραγματικός εχθρός της χώρας είναι τα τεράστια προβλήματά της, ο Πρωθυπουργός  εξαπολύει ένα μπαράζ ανηλεών επιθέσεων προς την αντιπολίτευση. Επιτίθεται με φθηνά κόλπα και καταφανή ψέματα όπως για παράδειγμα το θέμα της λίστας Μπόργιανς η οποία έλαβε υπόσταση το 2015 και όχι το 2012 όπως  ο ίδιος διατείνεται. Την ίδια ώρα προτάσσει τη χιλιοειπωμένη  θεωρία του εσωτερικού και του εξωτερικού εχθρού και της ασύμμετρης απειλής με κύρια στόχευση την εμπέδωση μιας εικονικής πραγματικότητας.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός  εξαπολύει μύδρους κατά της διαπλοκής, όμως είναι η δικιά του κυβέρνηση που έφερε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για ρύθμιση οφειλών άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με την οποία συμπεριλήφθησαν στα προς διαγραφή ποσά, πρόστιμα και προσαυξήσεις για πράξεις μεγάλης φοροδιαφυγής, πράγμα που συνέβη για πρώτη φορά. Η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  κατέθεσε στη Βουλή αλλεπάλληλες ερωτήσεις σχετικά με το ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι 250 οφειλέτες χάριν των οποίων έγινε η εν λόγω ρύθμιση. Η κυβέρνηση αποφεύγει να απαντήσει ποιοι μεγαλοοφειλέτες ευνοήθηκαν από τις συγκεκριμένες διατάξεις παρά το γεγονός ότι υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει τη γνωστοποίηση ονομάτων.

Η κυβέρνηση φέρεται  να διεκδικεί την αποκλειστικότητα στην ευαισθησία απέναντι στους πρόσφυγες, όμως  τα όσα διαδραματίζονται στην Ειδομένη μόνο τιμητικά δεν είναι για τη χώρα μας. Χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι διαβιούν στις  λάσπες, στους δρόμους και στο έλεος των κυκλωμάτων του εμπορίου ελπίδας με την κυβέρνηση παντελώς απούσα. Η αρωγή σε αυτούς τους ανθρώπους εναπόκειται πλέον στις αξιέπαινες και συγκινητικές προσπάθειες των χιλιάδων ανά την επικράτεια εθελοντών. Επιτακτική στέκεται η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της πολιτείας για να μετακινηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι  από τα λασπόνερα στα κέντρα φιλοξενίας και να πάψουν να είναι εκτεθειμένοι στο κρύο και τις ασθένειες.

Ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού, τώρα που το ζήτημα πήρε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ανεπαρκών χειρισμών  και των αμετροεπών δηλώσεων των αρμοδίων υπουργών, η κυβέρνηση άρχισε να προκρίνει το διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών που μέχρι πρότινος απέρριπτε, να επαναλειτουργεί τα προαναχωρησιακά κέντρα κλειστού τύπου για μετανάστες χωρίς χαρτιά που δεν έχουν λάβει άσυλο και να παραδέχεται δια στόματος υπουργών της ότι η πολιτική των ανοικτών συνόρων την οποία υποστήριζε είναι πρακτικά ανεφάρμοστη.

Την ώρα που  η Τουρκία, χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο το προσφυγικό,  επιχειρεί να επιβάλλει την ατζέντα της στην Ευρώπη και εγείρει απαράδεκτες αξιώσεις σε σχέση με κατοχυρωμένα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ο Πρωθυπουργός «απαντά» στις τουρκικές προκλήσεις μοιράζοντας τριαντάφυλλα και χαμόγελα. Αυτά μάλιστα συνέβησαν  τη στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση έδωσε ισχυρό πλήγμα στην ελευθερία του τύπου με το κλείσιμο της μεγαλύτερης αντιπολιτευόμενης εφημερίδας.

Η μόνη έγνοια της κυβέρνησης ως προς το προσφυγικό είναι η βούληση της να το βάλει στη ζυγαριά με την αξιολόγηση. Μια αξιολόγηση που εξελίσσεται σε ένα συνεχές σπάσιμο των περιβόητων κόκκινων κυβερνητικών γραμμών. Ο Πρωθυπουργός δεσμευόταν ρητά πριν λίγο καιρό ότι δε θα γίνει η παραμικρή μείωση συντάξεων και ο αρμόδιος υπουργός  χαρακτήριζε «τερατολογίες» τις πληροφορίες για μειώσεις. Σήμερα αμφότεροι δηλώνουν ότι ο στόχος τους είναι να μη γίνουν μειώσεις  μέχρι τα 1200-1300 ευρώ  κύριας και επικουρικής σύνταξης αθροιστικά  πράγμα που θα επιφέρει σημαντικές μειώσεις σε μεγάλο ποσοστό συνταξιούχων. Ειδικά αν αυτά τα ποσά είναι μεικτά η προστασία από τις μειώσεις θα φτάνει μέχρι ένα πολύ χαμηλότερο όριο. Ταυτόχρονα έρχονται μειώσεις στην εθνική σύνταξη, στις επικουρικές συντάξεις, στο μέρισμα Δημοσίων Υπαλλήλων,  στα εφάπαξ και στο αφορολόγητο όριο, αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και  στους φορολογικούς συντελεστές εισοδήματος και ενοικίων και κατάργηση του ΕΚΑΣ για δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους, πράγματα που δε χρειάζονταν ως παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό πριν 15 μήνες.

Η κυβέρνηση δείχνει έντονα ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να επιλύσει τα προβλήματα, αλλά αυτό που την απασχολεί είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης με τη χρήση γκαιμπελικών τακτικών. Δαιμονοποιούν συλλήβδην τα ΜΜΕ καταγγέλοντας   ότι τους αντιμάχονται μόνο που λησμονούν όλα εκείνα που νυχθημερόν τους υποστηρίζουν. Ο προφανής στόχος της κυβέρνησης συνίσταται στο κλείσιμο όσων ΜΜΕ δεν της είναι αρεστά, στην αδειοδότηση μόνο όσων εξυπηρετούν το σχεδιασμό της και εν τέλει στην απόλυτη χειραγώγηση της ενημέρωσης του ελληνικού λαού.



*Ο Χρήστος Πολατσίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Είναι πτυχιούχος οικονομολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top