νεα κρητη totalfitness news

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κάθεται και γυαλιά ηλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΦΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ του Πέτρου
 

Γεννήθηκε στην Τήνο από γονείς Tριανταρίτες το έτος 1944. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Σανταμούρη και έχει δύο κόρες, την Αγγελική – οδοντίατρο και την Έφη – δικηγόρο. Είναι συνταξιούχος οδοντίατρος.
Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε όταν εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Τήνου το 1975. Ήταν Πρόεδρος στη Σχολική Εφορία της Σχολής Καλών Τεχνών Πύργου Τήνου το διάστημα 1979 – 1981. Την ίδια περίοδο ήταν μέλος της Σχολικής Εφορίας του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Τήνου & της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.
Το 1982 εξελέγη Αντιπρόεδρος στη Διοικούσα Επιτροπή του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου για 5 χρόνια. Συνέβαλε στη θεσμική και ουσιαστική κατοχύρωση της θέσης του Αντιπροέδρου στη Διοίκηση του Ιερού Ιδρύματος. Κατά τη διάρκεια της θητείας του σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα τόσο στους χώρους του Ιερού Ιδρύματος αλλά και γενικά στο νησί: μελέτη και κατασκευή του Γηροκομείου Τήνου, επισκευή του Ιερού Ναού (αντικατάσταση στέγης γυναικωνίτη και μαρμάρων πρόσοψης του Ιερού Ναού), μελέτη και εγκατάσταση κλιματισμού στο Ναό και ολόκληρο το κτιριακό συγκρότημα, αποκατάσταση του βοτσαλωτού και πλακόστρωση της πλατείας και των περιμετρικών οδών του συγκροτήματος, μελέτη και ανάπλαση του άλσους του Ι.Ε., εκπόνηση μελέτης κατασκευής του Πολυμερείου Μεγάρου σε διοικητήριο και πολιτιστικό κέντρο.
Το 1984 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Τήνου απ’ όπου προώθησε σημαντικά έργα οδοποιίας για το νησί όπως ο δρόμος Χώρας – Τριποτάμου, ο δρόμος προς τον Όρμο Γιαννάκη Καρδιανής, ο δρόμος στην Ποταμιά, ο δρόμος Αγίας Βαρβάρας –Τριαντάρου, αλλά και έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, πλακόστρωτα, αγροτικής οδοποιίας κλπ. Το 1988, από την ίδια θέση, τέθηκε επικεφαλής κίνησης για τη δημιουργία Επαρχείου στο νησί μας.
Διετέλεσε Πρόεδρος και στη συνέχεια Αντιπρόεδρος της Διοίκησης στο Γηροκομείο Τήνου, 1984 – 1990.
Ήταν Πρόεδρος στη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας το διάστημα 1995 – 1997. Από τη θέση αυτή κατάφερε με τους συνεργάτες του να στελεχώσουν το Κέντρο Υγείας με ιατρούς ειδικοτήτων και να αναβαθμίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες του με τη λειτουργία τους σε 24ωρη βάση. Την ίδια περίοδο συνέβαλε αποφασιστικά στην ίδρυση του Συλλόγου «Φίλοι του Κέντρου Υγείας – Νικόλαος Κόγκος» στον οποίο ήταν Πρόεδρος από το 1995 μέχρι το 1997.
Το 2002 έθεσε υποψηφιότητα ως Δήμαρχος, με το συνδυασμό «Δράση για την Τήνο». Διετέλεσε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου για την τετραετία 2002-2006.
Στον ενιαίο Δήμο Τήνου εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος και ορίστηκε Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου.
Στην χερσαία ζώνη του λιμανιού εκτέλεσε πολλά έργα για την αναβάθμιση και εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού.
Τα έργα τα έχετε δει και βιώσει.Όμως αυτά θα σας τα παρουσιάσω σε άλλη ανάρτηση,για να μην σας κουράσω.
Στις εκλογές του 2014 έχασε ο κ ΚΡΟΝΤΗΡΑΣ και εξελέγει ο κ ΟΡΦΑΝΟΣ.
Από τότε μέχρι τον Δεκέμριο του 2014 ήμουν στην αντιπολίτευση με αρχηγό τον κ Κροντηρά.
Μετά,με αφορμή την τροπολογία και την τροποποίηση του Ν 349/76 που έδινε δύναμη στον Μητροπολίτη,παραιτήθηκα από τον συνδ/σμό του κ Κροντηρά για τον απλούστατο λόγο,ότι μας δούλευε και έπαιζε τον παπά(το γνωστό παιχνίδι) για να μην υποψιαστούμε ότι ήταν αυτός και κάποιοι άλλοι που προώθησαν τις αλλαγές,ενδεχομένως, για να έχουν δικό τους Αντιπ/δρο, παρότι ο Ορφανός είχε την πλειοψηφία των εκλεκτόρων.
Και φυσικά ούτε στην ΠΑΝΤΗΝΙΑΚΗ συνελ/ση ήταν όπως και ο συναργάτης του αντιπ./δρος ΓΚΙΖΗΣ αλλά ούτε και στην διαμαρτυρία την ημέρα των εκλογών στο ΠΙΙΕΤ.
Είμαι υποψήφιος με τον ΣΙΩΤΟ γιατί στάθηκε παλληκάρι στην επαναφορά του ΠΙΙΕΤ στην ΤΗΝΙΑΚΙΑ κανονικότητα.

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την υπομονή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top