νεα κρητη totalfitness news



Παραλίες ξεχωριστού κάλλους σε ΧαλκιδικήΚυκλάδεςΡόδο,ΕύβοιαΠελοπόννησοΙόνια Νησιά κ.α.
βρίσκονται στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ με τα ακίνητα που θα μεταβιβαστούν σε ιδιώτες. Ιδιαίτερη αναστάτωση προκλήθηκε με την περίπτωση της Ελαφονήσου, καθώς πρόκειται για περιοχή Natura.

Σύμφωνα με το Βήμα, όσον αφορά την ξακουστή δίδυμη παραλία Σίμου καιΣαρακίνικου στην Ελαφόνησο, έχει δημοσιοποιηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Ταμείου - μαζί με άλλα 109 ακίνητα του Δημοσίου ανά τη χώρα και ορισμένες από τις καλύτερες παραλίες - προς πώληση σε ιδιώτες με το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για το χρονικό διάστημα των 50 ετών. Μάλιστα στη σχετική ανάρτηση το Ταμείο αναγράφει και τους περιορισμούς που ισχύουν στην περιοχή, όπως αρχαιολογικοί, νομικοί, περιβαλλοντικοί και δασικοί.


Μιλώντας στο Βήμα,  ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Ελαφονήσου και επιστημονικός συνεργάτης του δήμου του νησιού Στ. Δεληγιαννίδης, αναφέρει: "Εν αγνοία μας (σ.σ.: της δημοτικής αρχής) με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, η οποία δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2013 στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (2883/14.11.2013), έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ μια έκταση 175 στρεμμάτων στην περιοχή του Σίμου και του Σαρακίνικου. Μέσα σε αυτή την περιοχή περιλαμβάνονται όλοι οι αμμόλοφοι και το κεδρόδασος Juniperus oxykedrus ssp Marcocapra, που είναι από τα πιο σπάνια του Αιγαίου και της Μεσογείου". 

"Εχουμε μείνει άναυδοι. Πώς είναι δυνατόν να σχεδιάζουν πώς θα φτιάξουν σε μια τέτοια περιοχή που έχει κεδρόδασος με είδος προστατευόμενο άγριας πανίδας και χλωρίδας, όπου όλο το νησί είναι μια προστατευόμενη περιοχή Natura, ξενοδοχεία;" λέει ο κ. Δεληγιαννίδης.

Τί απαντά το ΤΑΙΠΕΔ
 
Έπειτα από τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί και την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο απερχόμενος δήμαρχος Π. Ψαρομμάτης προς τον πρόεδρο του Ταμείου και τον υπουργό Οικονομικών, το ΤΑΙΠΕΔ με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα 19 Μαΐου διευκρίνισε πως "αφενός η συγκεκριμένη έκταση δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιοποίησης, αφετέρου το όποιο μελλοντικό σχέδιο αξιοποίησής της θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ανοικτό διάλογο με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».
«Εξάλλου οι χρήσεις που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ είναι μόνο ενδεικτικές και σε κάθε περίπτωση αφορούν ιδιαίτερα ήπια και οικολογική ανάπτυξη, με ειδική μέριμνα για την προστασία των ευαίσθητων περιβαλλοντικά ή και προστατευόμενων δημοσίων ακινήτων. Επιπλέον η όποια αξιοποίηση παραθαλάσσιων εκτάσεων προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων στις παραλίες".

Ωστόσο, επισημαίνει το Βήμα, η παραλία αυτή και άλλες βρίσκονται στη σχετική λίστα...



Στην Τήνο ξεπουλιούνται 55.000 τ.μ. στην Αγ. Κυριακή...

Πηγή nooz.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top