νεα κρητη totalfitness news

Ο Σόιμπλε κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Τέλος της λιτότητας δεν σημαίνει τέλος
Προειδοποιητικό μήνυμα προς τις χώρας που ολοκληρώνουν τα προγράμματα διάσωσης έστειλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν σημαίνει και τέλος των μεταρρυθμίσεων. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αντέδρασε με ένα «Ωχ!» σε ότι αφορά τη Γαλλία και χαρακτήρισε φασιστικό κόμμα το Εθνικό Μέτωπο. 

«Οι χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα προσαρμογής έχουν τις υψηλότερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων του ΟΟΣΑ», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, αλλά προειδοποίησε τις χώρες που ολοκληρώνουν τα προγράμματα να μην επαναπαυτούν και να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις.

«Θα ήταν καταστροφικό να πούμε ότι έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο, παρά την πρόοδο που έχουμε επιτύχει. Οι χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος δεν σημαίνει το τέλος των μεταρρυθμίσεων», είπε ακόμη, μιλώντας σε συνέδριο για την Ευρώπη που διοργάνωσε η Hertie School of Governance στο Βερολίνο, στο οποίο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την ετυμηγορία της κάλπης στη Γαλλία. «Στην Ιταλία είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα-έκπληξη, στη Γερμανία τα πράγματα είναι σχετικά καλά, στη Γαλλία.... ωχ!», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι όλοι στην Ευρώπη πρέπει να αναλογιστούν τι λάθη έκαναν και το ένα τέταρτοι των ψηφοφόρων ψήφισε «όχι για ένα δεξιό κόμμα, αλλά για ένα φασιστικό, ακραίο κόμμα». 

Φωτογραφία: Eurokinissi

 Πηγή: iefimerida.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top