νεα κρητη totalfitness news

IKA : Nέες διευκολύνσεις στους εργοδότες για ρυθμίσεις οφειλώνIKA : Nέες διευκολύνσεις στους εργοδότες για ρυθμίσεις οφειλών

Να διευκολύνει τους εργοδότες που χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές στο να τις αποπληρώσουν επιχειρεί το ΙΚΑ μέσω νέας ρύθμισης.

Να διευκολύνει τους εργοδότες που χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές στο να τις αποπληρώσουν επιχειρεί το ΙΚΑ μέσω νέας ρύθμισης.
Η Διοίκηση του ΙΚΑ ανακοίνωσε πως εργοδότες - οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που επιθυμούν να υπαχθούν στις διατάξεις της ρύθμισης οφειλών «Νέα Αρχή», θα πρέπει εφ όσον υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές, μισθολογικών περιόδων απασχόλησης μετά την 1η Ιανουαρίου 2013 και μέχρι την 31 Μαρτίου 2014, είτε να τις εξοφλήσουν πριν την ημερομηνία υπαγωγής στην ρύθμιση, είτε να τις ρυθμίσουν σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Προκειμένου δε ο οφειλέτης να θεωρηθεί ασφαλιστικά ενήμερος θα πρέπει να καταβάλλει την αντίστοιχη πρώτη δόση τόσο της «Νέας Αρχής» όσο και αυτή της «Πάγιας» ρύθμισης.
Στοιχεία που παρουσίασε χθες η Διοίκηση του Ιδρύματος για την πορεία των ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καταδεικνύουν πως στην ρύθμιση «Νέας Αρχής» -που δίνει την δυνατότητα εξοφλήσεως των οφειλών έως και σε 48 δόσεις - είχαν υπαχθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου 2014 οφειλές ύψους 439,1 εκατ. ευρώ, ενώ στην «Πάγια» ρύθμιση - έως και 24 δόσεις -είχαν υπαχθεί οφειλές ύψους 176 εκατ. ευρώ. Συνολικά ο αριθμός των οφειλετών του ΙΚΑ που είχε υπαχθεί στις δύο ρυθμίσεις ανερχόταν στα τέλη Απριλίου στα 35.114 εκ των οποίων 20.161 οφειλέτες είχαν υπαχθεί στην ρύθμιση για την «Νέα Αρχή» και 14.953 οφειλέτες είχαν υπαχθεί στην «Πάγια» ρύθμιση.
Σημειώνεται πως η τρόικα έχει εκφράσει την δυσαρέσκειά της για την αποτελεσματικότητα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, αλλά και για τις πτωχές επιδόσεις των ρυθμίσεων για την είσπραξη οφειλών. Μάλιστα, η τρόικα εξακολουθεί να αρνείται την νομοθέτηση μιας ευνοϊκότερης ρύθμισης με  κεφαλαιοποίηση των οφειλών έως το 2013 και αποπληρωμή σε 72 δόσεις και έχει ξεκαθαρίσει πως εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί θα πρέπει να αναλάβουν την είσπραξη των χρεών εισπρακτικές εταιρείες.
Υπενθυμίζεται πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται σήμερα σε περίπου 14 δισ. ευρώ.


http://www.news.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top