νεα κρητη totalfitness news

Τρεις πολιτιστικοί φορείς της Τήνου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια έκθεση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Δημοτικό Μουσείο Κώστα Τσόκλη και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού εγκαινιάζουν την έκθεση του έργου «Άρτεμις» του Κώστα Τσόκλη,
το Σάββατο 31 Μαΐου 2014, ώρα 20.00  στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Πύργος Τήνου).

Η εγκατάσταση «Άρτεμις» έρχεται στην Τήνο από το Βαρέζε της Ιταλίας όπου εκτέθηκε από τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος Μαρτίου 2014. Το έργο στην αρχική του μορφή δημιουργήθηκε το 1997 για την «Θεσσαλονίκη, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και ανήκει στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας.  Γι αυτό το έργο, έχουν γραφεί πολλά άρθρα, σε διάφορες γλώσσες.  Ο Ρώσος ποιητής  Αντρέι Βοσνισένσκι  το 1997 έγραψε:  «…Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό γεγονός της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ζωής υπήρξε η έκθεση του Έλληνα καλλιτέχνη Τσόκλη. Είναι αδύνατον να διηγηθεί κανείς με λόγια κάτι τέτοιο. Είναι  πρωτόγνωρο στην παγκόσμια ζωγραφική…»
Ο ίδιος ο δημιουργός λέει γι' αυτό του το έργο: « …. Προσπάθησα να βάλω σ’ αυτή την έκθεση, τόσο από την αρχαιότητα, όσο αυτή εξακολουθεί να καθορίζει τη  μοίρα  μου. Τόσο από νοσταλγία, όσο η ανελέητη καθημερινότητα μου το συγχωρεί και τόση τέχνη, όση απαιτείται για να δικαιολογήσω την παρουσία μου στο χώρο της σύγχρονης δημιουργίας..»
Η περιοδική έκθεση «Άρτεμις» οργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Δημοτικό Μουσείο Κώστα Τσόκλη και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, με την υποστήριξη της «Κόκκινος ΕΠΕ».
Διάρκεια: 1 Ιουνίου- 21 Ιουλίου 2014
(καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00-18.00)

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top