νεα κρητη totalfitness news


Την Νάξο και την Τήνο συμπεριλαμβάνει το αφιέρωμα του Αμερικανικού περιοδικού Outside, με τίτλο «Δεν έχετε δει την Ελλάδα αν δεν έχετε επισκεφτεί αυτά τα 7 νησιά».

Το Outside είναι ένα περιοδικό μηνιαίας κυκλοφορίας με πάνω από 600.000 αναγνώστες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο ασχολείται με τις εξωτερικές δραστηριότητες. Όπως σημειώνει η συντάκτρια του αφιερώματος, Katherine LaGrave, η οποία δηλώνει μόνιμη κάτοικος Ελλάδας, το να χαλαρώσει κανείς στα Ελληνικά νησιά είναι αρκετά εύκολο, όμως το να βρει μια ξεχωριστή εξωτερική δραστηριότητα, μπορεί να αποδειχτεί δύσκολο.

Το άρθρο επικεντρώνεται στα νησιά, τα οποία προσφέρουν υψηλής ποιότητας εναλλακτικές μορφές τουρισμού και κυρίως αυτή του αθλητικού τουρισμού αναψυχής.

Σερφινγκ στην Τήνο

Ως «Μεκκα του σερφ στην Ελλάδα» χαρακτηρίζεται η Τήνος στο αφιέρωμα, με την αρθρογράφο να μη διστάζει να σχολιάσει ακόμη και την παρουσία της Εκκλησίας στο νησί.

«Βρίσκεται 86 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας. Η Τήνος είναι ένας από τους μεγαλύτερους προορισμούς των πιστών της Μεγαλόχαρης παγκοσμίως, ενώ τα τελευταία χρόνια, έχει μετατραπεί σε ιδανικό προορισμό για άλλο ένα είδος «πιστού»: του σέρφερ.

Η μεγαλύτερη έκταση της γης της Τήνου ανήκει κυρίως στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ως εκ τούτου, το νησί είναι στο μεγαλύτερο μέρος του έρημο και υπανάπτυκτο. Η Τήνος δεν είναι ξένη με τα μελτέμια, ωστόσο οι βραχώδεις σχηματισμοί κοντά στις ακτές σπάνε τον αέρα και έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σπειροειδών κυμάτων που σκάνε στις ακτές. Για πολλούς, αυτός ο μοναδικός συνδυασμός έχει κάνει το νησί τη Μέκκα του σερφ στην Ελλάδα», αναφέρει το άρθρο του περιοδικού, συνεχίζοντας δίνοντας λεπτομέρειες, όσον αφορά στις παραλίες με τα καλύτερα κύματα, αλλά και στα σημεία που μπορεί να βρει κανείς εξοπλισμό και εκπαιδευτές.

«Καταφύγιο» του windsurfing η Νάξος

«Από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Σεπτέμβρη, η Νάξος έχει, αυτό που είναι γνωστό ως μελτέμι – τους ισχυρούς, ξηρούς, βόρειους ανέμους στο Αιγαίο. Η απόσταση των μόλις 13 μιλίων από το νησί της Πάρου, δημιουργεί ένα στενό ανάμεσα στα νησιά, το οποίο είναι ιδανικό για windsurfing», σημειώνει η Katherine LaGrave.

Σύμφωνα με την άποψη ενός freestyle αθλητή του windsurf, του Riccardo Marca, το συγκεκριμένο σημείο είναι τέλειο για free-ride, slalom και freestyle, καθώς οι άνεμοι πνέουν ισχυροί, αλλά σταθεροί, ενώ η θάλασσα παραμένει επίπεδη. Επίσης, είναι καλό μέρος για να γνωρίσει κανείς άτομα από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Στη συνέχεια, το αφιέρωμα προχωρά σε λεπτομερείς αναφορές βάθους του σημείου, ενώ απαριθμεί αναλυτικά τους ομίλους, όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί εξοπλισμό και να λάβει εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ: www.koinignomi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top