νεα κρητη totalfitness news


Δύο πλοία της ακτοπλοΐας έχασαν τις άγκυρες τους την Τρίτη - Τα πλοία «Πρέβελης» και «Μυτιλήνη» ολοκλήρωσαν μετά από επιθεώρηση κανονικά τα δρομολόγιά τους

Δύο πλοία έχασαν τις άγκυρες τους. Το απόγευμα της Τρίτης ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Ρόδου από τον πλοίαρχο του επιβατηγού - οχηματαγωγού «Πρέβελης» ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι της Χάλκης με προορισμό τη Ρόδο για προγραμματισμένο δρομολόγιο, το πλοίο έχασε την αριστερή του άγκυρα.

Όταν το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Ρόδου διενεργήθηκε επιθεώρηση από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι η απώλεια της αριστερής άγκυρας προήλθε μετά από θραύση του κλειδιού της αλυσίδας, δίχως να διαπιστωθεί άλλη ζημιά στην μεταλλική κατασκευή του πλοίου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, αλλά κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, χορηγήθηκε άδεια απόπλου και το πλοίο απέπλευσε στην προγραμματισμένη ώρα για να ολοκληρώσει το δρομολόγιο από Ρόδο για Χάλκη - Πηγάδια Καρπάθου - Κάσο - Σητεία - Ηράκλειο.
Επίσης το πρωί της ίδιας ημέρας η Λιμενική Αρχή Φούρνων ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Μυτιλήνη» ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι Φούρνων με προορισμό το λιμάνι του Καρλοβασίου, κατά τη διάρκεια ανέλκυσης των αγκυρών υπήρξε εμπλοκή μεταξύ τους, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή.
Αποτέλεσμα της εμπλοκής ήταν να αφεθεί ελεύθερη στη θάλασσα η δεξιά άγκυρα προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανέλκυση της αριστερής και το πλοίο να συνεχίσει το ταξίδι του προς το λιμάνι του Καρλοβασίου.
Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Καρλοβασίου και μετά από κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης του πλοιάρχου ότι το πλοίο μπορεί να εκτελέσει με ασφάλεια χειρισμούς αγκυροβολίας και πρόσδεσης αλλά και ότι θεωρεί ασφαλέστερο λιμένα το Βαθύ από το Καρλόβασι χορηγήθηκε απόπλους για Σάμο.
Με τον κατάπλου του πλοίου στη Σάμο απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του, αλλά κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα χορηγήθηκε άδεια απόπλου για ολοκλήρωση του προγραμματισμένου δρομολογίου από Σάμο για Καρλόβασι - Φούρνους - Αγ. Κήρυκο - Εύδηλο - Μύκονο - Σύρο - Πειραιά.

Πηγές : ΤΟ ΒΗΜΑ   -  
http://www.cretalive.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top