νεα κρητη totalfitness news


Ποια νοσοκομεία συγχωνεύονται και ποια αλλάζουν ρόλο

Ποια νοσοκομεία συγχωνεύονται και ποια αλλάζουν ρόλο Αλλαγές στα νοσοκομεία με αλλαγή του ρόλου σε όσα έχουν χαμηλή πληρότητα αλλα και συγχωνεύσεις σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΙΣΑ) η μετακίνηση και η διαθεσιμότητα του προσωπικού των νοσοκομείων καθώς και η αλλαγή χρήσης νοσοκομείων ήταν το θέμα της σημερινής συνάντησης του προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες του σχεδίου, σε μία προσπάθεια να τονωθεί το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, να δημιουργηθούν εξειδικευμένες μονάδες και επιπρόσθετα να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσοκομεία. Τι αλλάζει στα νοσοκομεία Επίσης στο Αμαλία Φλέμιγκ θα αναπτυχθεί Μονάδα Αποκατάστασης και Ιατρεία Νοσηλείας μίας ημέρας (onedayclinic). 

Τέλος διατηρούνται η Παθολογική, Καρδιολογική και Χειρουργική Κλινική, ενώ η Πνευμονολογική, Οφθαλμολογική Ορθοπαιδική, Ουρολογική και Νεφρολογική κλινική θα μετακινηθούν σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, ενώ θα εφημερεύει μερικώς το Νοσοκομείο. 

Οι Άγιοι Ανάργυροι μετατρέπονται σε νοσηλευτικό ίδρυμα με πλήρη εφημέρευση και ενισχύεται με ειδικότητες και προσωπικό, όπως και η Παμμακάριστος. 

Επίσης, ενισχύονται με ειδικότητες που δεν διαθέτουν ή υπολειτουργούν κυρίως τα Νοσοκομεία Σωτηρία, Λαϊκό , Σισμανόγλειο, Θριάσειο, Τζάνειο και άλλα. Το Σπηλιοπούλειο θα μετατραπεί σε Κέντρο Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων καθώς και κέντρο Ακτινοθεραπείας. 

Στο Πατησίων θα λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία τα οποία θα συνδέονται με το Αγία Όλγα, και το προσωπικό θα μετακινηθεί στο νοσοκομείο της Παμμακάριστου ή στους Αγίους Αναργύρους. Η Πολυκλινική θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και οι κλινικές θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία. Θα στεγάσει επίσης Καρδιολογική και Παθολογική Μονάδα Αποθεραπείας. 

Θα γίνει μεταφορά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία Β ΥΠΕ Πειραιώς από την Αγία Βαρβάρα και θα παραμείνει μικρό μέρους του προσωπικού. Το νοσοκομείο θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ενω μέρος των κλινών θα φιλοξενεί χρόνια περιστατικά που δεν χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας σε νοσοκομεία της Β ΥΠΕ.

www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top