νεα κρητη totalfitness news

Πάνω από 30.000 κατασχετήρια έχουν σταλεί σε δανειολήπτες
Το πρόγραμμα για την προστασία της α΄ κατοικίας προχωρά κανονικά και ο κόσμος σπεύδει να ενταχθεί στο πρόγραμμα, υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης
Κωστής Χατζηδάκης.
Ο υπουργός μετά από την συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών, τόνισε ότι ο Νόμος για την προστασία της α΄ κατοικίας θα εφαρμοστεί κανονικά και απαρέγκλιτα, γιατί μέλημα της Κυβέρνησης είναι να προστατευθούν οι αδύναμοι πολίτες.
Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, σε μία μεγάλη συστημική τράπεζα έχουν γίνει περίπου 1.000 αιτήσεις, ενώ όπως αποκάλυψαν πάνω από 30.000 πολίτες έχουν στα χέρια τους ειδοποιητήρια για πλειστηριασμό της κατοικίας τους και έχει παγώσει λόγω της ρύθμισης που υπήρχε μέχρι σήμερα. Πάντως, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν πρέπει να σπεύσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα προστασίας της α΄ κατοικίας γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει ενεργοποίηση των κατασχετηρίων.
Πάντως, πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες έχουν κάνει ρυθμίσεις γενικά στις τράπεζες στα δάνειά τους, πράγμα που δείχνει ότι πολλοί ενώ μπορούσαν να πληρώσουν δεν το έκαναν και τώρα αναγκάστηκαν να το πράξουν.
Όσον αφορά την ρευστότητα και την απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι οι χρηματοδοτήσεις από κοινοτικά κονδύλια έχουν αυξηθεί το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 κατά 28% σε σχέση με τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με τον υπουργό από την αρχή των κοινοτικών προγραμμάτων μέχρι σήμερα έχει δοθεί 1,17δισ. € ενώ στόχος είναι έως τον Μάρτιο η απορροφητικότητα να φθάσει τα 2δισ. €.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών, Γιώργος Ζανιάς, υπογράμμισε ότι «όπως φαίνεται υπάρχει μία υγιείς δυναμική στην ρευστότητα», ενώ αναφερόμενος στην χορήγηση δανείων τόνισε ότι «το ποσοστό αυτό έχει φθάσει στο 41%».
Συντάκτης: Νίκος Ρογκάκος, ΑΝΤ1

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top