νεα κρητη totalfitness news

petrakis gian
Ορεξάτος και αποφασισμένος να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος δημόσιας Υγείας εμφανίζεται ο νέος διοικητής του
Νοσοκομείου Σύρου Γιάννης Πετράκης.

Ο 33χρονος φαρμακοποιός στην ειδικότητα και προερχόμενος από τη Λήμνο διοικητής, είχε την πρώτη του επαφή γνωριμίας με τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ το απόγευμα της Τετάρτης. Όλο αυτό το διάστημα, ο κ. Πετράκης κατέγραψε τα βασικότερα προβλήματα και τις ανάγκες του Νοσοκομείου, αλλά και των μονάδων Υγείας στα νησιά που υπάγονται διοικητικά σε αυτό και όπως έκανε γνωστό, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να μεταβεί στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να παραδώσει τις παρατηρήσεις του, ελπίζοντας να συναντήσει ευήκοα ώτα και διάθεση συνεργασίας για την αντιμετώπισής τους.

Ο κ. Πετράκης εξέφρασε την άποψη ότι «η Σύρος διαθέτει ένα αξιοπρεπέστατο και ασφαλές Νοσοκομείο, με έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό που θα το ζήλευαν ακόμη και τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας. Είναι ένα Νοσοκομείο που μπορεί να παρέχει δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας και ειλικρινά, αν νοσηλευόταν σ’ αυτό το Νοσοκομείο κάποιο πρόσωπο από το οικογενειακό μου περιβάλλον, θα αισθανόμουν ασφαλής».

Με αυτά τα λόγια, ο κ. Πετράκης, ουσιαστικά ήθελε να περάσει το μήνυμα, ότι στην Ελλάδα της βαθιάς ύφεσης και τoυ διαμελισμένου εθνικούς συστήματος υγείας, η Σύρος εξακολουθεί να διαθέτει ένα καθώς πρέπει Νοσοκομείο.

Βεβαίως, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε επιστημονικό και λοιπό προσωπικό τις οποίες είναι έτοιμος να επισημάνει στην πολιτική ηγεσία. Πάντως, ο κ. Πετράκης τόνισε ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα στα υπόλοιπα νησιά που διαθέτουν Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα και Περιφερειακά Ιατρεία, όπου οι ελλείψεις σε γιατρούς έχουν δημιουργήσει οξύτατα προβλήματα.

Στις άμεσες προτεραιότητες του κ. Πετράκη είναι να προχωρήσουν κανονικά οι προμήθειες και οι διαγωνισμοί, μιας και το 9μηνο διάστημα που το Νοσοκομείο δεν είχε διοικητή, υπήρξαν καθυστερήσεις και ουκ ολίγα προβλήματα. Επίσης, προτεραιότητα αποτελεί και η κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2014 με την ελπίδα να καλύψει τις ανάγκες που παρουσιάζονται.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος παρουσιάζεται στη λειτουργία του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (π. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) το ο οποίο υπάγεται πλέον στο Νοσοκομείο Σύρου και όπως είπε ο κ. Πετράκης, θα επιδιώξει να το στηρίξει με κάθε τρόπο, διότι επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό έργο.
Επίσης, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι εντός του 2014 το Νοσοκομείο θα αποκτήσει μαγνητικό τομογράφο (ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες μέσα από το ΕΣΠΑ).

Πρόσθεσε ακόμη ότι έχει καταγράψει τις ανάγκες που παρουσιάζονται στο «στόλο» του ΕΚΑΒ (ασθενοφόρα), όπου χρειάζεται σημαντική ανανέωση, κυρίως στα υπόλοιπα νησιά.  

Ο κ. Πετράκης ζήτησε τη συνεργασία των μέσων ενημέρωσης, αλλά και της κοινωνίας, ώστε σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια, η Σύρος να διατηρήσει ένα σύστημα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει την πλειοψηφία των περιστατικών που παρουσιάζονται και τα νησιά, να καταφέρουν να ξεπεράσουν έστω και μέρος των βασικών τους προβλημάτων.

Ως νέος άνθρωπος, επιστημονικά καταρτισμένος και με προοπτικές για μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία, δείχνει να έχει διάθεση να δώσει μια δύσκολη μάχη που θα επιφέρει θετικό αποτέλεσμα. 

http://cyclades24.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top