νεα κρητη totalfitness news


oi-allages-poy-erxontai-ston-dhmosio-tomea-entos-toy-2014
Νέα ατζέντα έθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, σχετικά με τις αλλαγές στο Δημόσιο


Πλέον το υπουργείο στρέφεται σε ποιοτικές παραμέτρους, αφήνοντας πίσω τους ποσοτικούς στόχους, προκειμένου να αξιολογήσει το προσωπικό του δημόσιου τομέα και να ολοκληρώσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. 
Πιο συγκεκριμένα, οι επτά μεταρρυθμίσεις που έρχονται εντός του έτους να αλλάξουν την «εικόνα» της κρατικής μηχανής είναι: 
1. Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ: Με το νέο καθεστώς στο Δημόσιο, το οποίο δεν προβλέπει διαθεσιμότητα, οι μετατάξεις, οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις θα πραγματοποιούνται μέσω ΑΣΕΠ με μοριοδότηση. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας θα περιλαμβάνει την καταγραφή των κενών θέσεων σε όλο τον δημόσιο τομέα, βάσει των σχεδίων στελέχωσης των υπηρεσιών και της προκήρυξης πανελλαδικού διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ δύο ή τρεις φορές τον χρόνο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που επιθυμούν να μετακινηθούν θα καταθέτουν αίτηση στις υπηρεσίες, όπου ανήκουν, ώστε να λάβουν άδεια για τη μετακίνησή τους. Θα μοριοδοτούνται από το ΑΣΕΠ με βάση προκαθορισμένων κριτηρίων και οι επιτυχόντες, μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων, θα μετακινούνται στις νέες θέσεις τους μέσα σε έναν μήνα. 
2. Νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων και μελών ΔΣ οργανισμών: Με γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη μέσω ΑΣΕΠ, χωρίς μοριοδότηση των τυπικών προσόντων, θα γίνονται στο εξής οι επιλογές των προϊσταμένων στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έως τα τέλη του έτους θα έχουν επιλεγεί 81 γενικοί διευθυντές και μέχρι τα τέλη του 2015 θα έχουν τοποθετηθεί 383 διευθυντές και 1.382 τμηματάρχες σε υπουργεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Επίσης, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα υπάρξει ειδικό σύστημα επιλογής προϊσταμένων, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των δήμων και των περιφερειών. Τα στάδια του νέου συστήματος θα είναι: η προκήρυξη θέσεων ευθύνης από το ΕΙΣΕΠ, η επιλογή των υποψηφίων με τα τυπικά προσόντα, οι γραπτές εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ, η συνέντευξη με βάση τα διεθνή δεδομένα και τέλος τοποθέτηση των επιτυχόντων στις θέσεις ευθύνης. 
3. Νέο σύστημα αξιολόγησης: το νέο σύστημα προβλέπει βαθμολόγηση με ποσόστωση, ώστε να αξιολογείται με 9-10 βαθμούς έως και το 25% των υπαλλήλων κάθε διεύθυνσης, με 7-8 βαθμούς έως και το 60% και με 1-6 βαθμούς έως και το 15%. Ακόμη, από το νέο έτος, ο μισθός θα συνδεθεί με την παραγωγικότητα και θα αποδίδεται το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων, ενώ θα εξορθολογιστούν οι έξτρα αποδοχές. 
4. Επεκτείνεται ο έλεγχος των πειθαρχικών: Εντείνεται ο έλεγχος των πειθαρχικών και έχει ήδη προγραμματιστεί ο έλεγχος 35.000 μονιμοποιημένων συμβασιούχων. Οι εργαζόμενοι που θα εντοπιστούν να έχουν μονιμοποιηθεί χωρίς να διαθέτουν τα προσόντα, θα δουν την πόρτα της εξόδου. 
5. Συνεχίζεται η καταγραφή των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικών Δικαίου: Σε όποιους φορείς διαπιστώνονται επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, θα υπάρξουν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις και απολύσεις εργαζομένων. 
6. Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα: Θα εντοπίζονται οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Δημόσιο με υψηλό κόστος και χαμηλή αποτελεσματικότητα και όπου κριθεί απαραίτητο οι υπηρεσίες θα ανατεθούν σε ιδιώτες (φύλαξη και καθαριότητα κτιρίων κ.ά). 
7. Μείωση της γραφειοκρατίας: Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ, με αντικείμενο την άρση των διοικητικών βαρών κατά 25% σε 13 τομείς της οικονομίας, που λειτουργούν ανασταλτικά στην ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα και ενισχύουν τη διαφθορά. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχουν καταργηθεί τα επικυρωμένα αντίγραφα στο Δημόσιο. 
Ντ. Μ.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top