νεα κρητη totalfitness news


385f440589005bab6de1cda77eeb80c0_XLΣε ποιες σχολές θα έχουν σίγουρη άνοδο οι βάσεις 2014; Διαβάστε από ποια μαθήματα θα εξαρτηθούν οι βάσεις 2014;

Οι Πανελλήνιες 2014 συνεχίζονται και όλα δείχνουν ότι οι βάσεις 2014 θα σημειώσουν άνοδο.
Σίγουρα οι βάσεις 2014 θα διαμορφωθούν και με βάση τις αυξομειώσεις στον αριθμό των θέσεων εισαγωγής σε κάθε σχολή και σε κάθε επιστημονικό πεδίο.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι για πρώτη φορά φέτος καταργήθηκαν οι ειδικές κατηγορίες υποψηφίων (παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών), με αποτέλεσμα να υπάρξει τεχνητή αύξηση θέσεων που θα επηρεάσει επίσης τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, αναμένεται να γίνει αποκατάσταση της τάξης στα κορυφαία ΑΕΙ, όπως είναι για παράδειγμα η Ιατρική Αθηνών, στην οποία αναμένεται να χρειαστούν τουλάχιστον 19.000 μόρια για να μπει κανείς, όταν πέρυσι, πρώτη φορά από το 2002, οι βάσεις είχαν πέσει στα 18.916 μόρια.
Οι επιδόσεις των μαθητών στη Βιολογία θα αποτελέσουν βαρόμετρο για το ύψος των βάσεων 2014 στις ιατρικές σχολές. Σημειώνεται, πάντως, ότι πέρυσι είχε καταγραφεί αρνητικό ρεκόρ επταετίας στο ποσοστό των μαθητών, που είχαν βαθμολογηθεί με 18 και πάνω.
Άνοδος αναμένεται επίσης και στις επονομαζόμενες «εύκολες» σχολές των ΤΕΙ, όπου πέρσι οι βάσεις είχαν πέσει πολύ, με αρκετούς υποψηφίους να έχουν παραδώσει γραπτά μεταξύ του 12 και του 15.


Πηγή: http://www.fimes.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top