νεα κρητη totalfitness news


Σε ένα κοινό παυσίπονο το ελιξήριο της νεότηταςH ιβουπροφαίνη μπορεί να χτυπά τους πονοκεφάλους, αλλά φαίνεται ότι είναι και το ελιξήριο της μακροζωίας, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Newcastle υποστηρίζουν ότι το εν λόγω φάρμακο θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους με ασθένειες που συνδέονται με την ηλικία, όπως ο διαβήτης και η άνοια. Θα μπορούσε να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών.
Στο επίκεντρο της θεωρίας του καθηγητή von Zglinicki είναι ότι η φλεγμονή που καταπολεμά το φάρμακο προκαλεί πόνο, οίδημα και τον πυρετό για να διώξει την μόλυνση από το σώμα. Αυτή η φλεγμονή είναι επίσης παρούσα σε μια ηπιότερη αλλά μακροπρόθεσμη μορφή , σε ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ο διαβήτης, η άνοια και η αρθρίτιδα.
Σε μια σειρά από περιάματα φάνηκε ότι, το δημοφιλές παυσίπονο έδωσε στα ηλικιωμένα ποντίκια μια νέα μίσθωση ζωής. Οι δοκιμές έδειξαν ότι η φλεγμονή προκάλεσε μια αλυσίδα των αντιδράσεων που οδήγησαν σε κύτταρα σε μια κατάσταση ύπνου, κατά την οποία τα κύτταρα δεν δημιουργούν νέα αντίγραφα τα οποία είναι απαραίτητα για να διατηρήσουν το σώμα και τα όργανα νέα. Η αγωγή με ιβουπροφαίνη που χορήγηθηκε στα ποντίκια έδειξε ότι σταματήσει τα κύτταρα από το να πηγαίνουν σε αυτή την κατάσταση ύπνου.
Ενώ ο καθηγητής λέει ότι η τακτική χρήση ιβουπροφαίνης μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, όπως η άνοια και ο διαβήτης, τους συμβουλεύει να μιλήσουν στον γιατρό τους πρώτα πριν από την έναρξη της αυτοθεραπείας. Θα πρέπει επίσης οι ασθενείς να κάνουν μια απλή εξέταση αίματος για να επιβεβαιώσουν ότι δεν πρόκειται για μια απλή αλλά για μια επίμονη φλεγμονή.
"Δεν ελπίζουμε στην θεραπεία της ασθένειας, αλλά στην επιβράδυνση της εξέλιξής της", είπε.

Πηγή news.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top