νεα κρητη totalfitness news

Ο Σύλλογος Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού Ερμούπολης στηρίζει τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία που εμπνέεται από τη βιομηχανική κληρονομιά του τόπου μας,
δίνοντας σε νέους καλλιτέχνες τη δυνατότητα να αφήσουν το αποτύπωμα τους στον χώρο που τους προκαλεί το ενδιαφέρον να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης.

Πρώτο επιτυχημένο δείγμα αυτής της πρωτοβουλίας αποτελεί η εικαστική παρέμβαση της Μαργαρίτας Κωνσταντίνας Τερζή στο χώρο του Ταρσανά της Ερμούπολης. Η παραδοσιακή τέχνη των καραβομαραγκών μεταμορφώνεται σε τοιχογραφία μέσα από το βλέμμα της νέας δημιουργού που γενικά πειραματίζεται με διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα και υλικά, αλλά σαν ειδίκευση μπορεί να θεωρηθεί ζωγράφος - τοιχογράφος.

Η Κωνσταντίνα Μαργαρίτα Τερζή φοίτησε στην Καλών Τεχνών του Βουκουρεστίου, Σχολή Διακοσμητικής και Design με ειδικότητα στην τοιχογραφία και το μωσαϊκό. Το συγκεκριμένο project με τίτλο «Μηχανισμοί δίπλα στη Θάλασσα», αποτέλεσε μέρος της πτυχιακής της εργασίας με γενικό θέμα «Μηχανισμοί και Γρανάζια». Εκεί που τα ροζιασμένα χέρια των εργατών και των μαστόρων σκαρώνουν εδώ και δυο αιώνες καΐκια που μεταφέρουν ναυτικούς και εμπορεύματα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, τα δυναμικά αλλά και «βαριά» χρώματα της συριανής ζωγράφου δημιουργούν μια μοναδική σύνθεση η οποία συνυπάρχει απολύτως φυσιολογικά με τον χώρο που την φιλοξενεί και  που εντέλει την αφομοιώνει.

Μιλώντας για τα έργο της, η Κωνσταντίνα Μαργαρίτα Τερζή εξηγεί πως: «Λόγω του ότι μεγάλωσα στο νησί και έχοντας να κάνω με τη θάλασσα και ανθρώπους που δούλεψαν στη θάλασσα σε διάφορες ειδικότητες, αλλά και πιο συγκεκριμένα, έχοντας στην οικογένεια την μαμά και τον αδελφό μου που εργάστηκαν στο ναυπηγείο του Νεωρίου, επηρεάστηκα αρκετά. Στην τοιχογραφία μου θα βρείτε υλικά και μηχανισμούς που χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα του Ταρσανά για τη διαδικασία κατασκευής ενός κότερου ή μιας βάρκας που μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του χώρου μεταμορφώνονται σε μια ενιαία σύνθεση με αρμονία.»

Η φωτογραφία είναι του Μιχάλη Ρίχτερ,  ενώ η κατασκευή του έργου αποτυπώθηκε στο παρακάτω βίντεο:  https://www.youtube.com/watch?v=u6vPuYahQ7w&feature=youtu.be

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top