νεα κρητη totalfitness news

Το χωριό Κάμπος βρίσκεται στο κέντρο περίπου του νησιού και σε απόσταση 6 χμ. από την πόλη. Είναι ένα όμορφο, γραφικό χωριό με παραδοσιακές καμάρες και πλακόστρωτα σοκάκια που αξίζει να επισκεφθείτε. Κατά την περιήγησή σας στην περιοχή του Κάμπου, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και να δείτε τα όμορφα ξωκλήσια, τους περιστερώνες και τους πιο καλοδιατηρημένους ανεμόμυλους του νησιού.
Ο Κάμπος έχει θέα στο λόφο του Ξώμπουργου. Πρόκειται για τον περίφημο βράχο στον όποιο βρίσκεται κτισμένη η αρχαία πόλη της Τήνου. Από τις εκκλησίες του χωριού που ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική και την ιστορία τους είναι η Αγία Τριάδα και η Αγία Αικατερίνη. Χαρακτηριστικό της πρώτης είναι η βοτσαλωτή αυλή της, που αποτελεί μοναδικό δείγμα της Τηνιακής λαϊκής τέχνης. 

Ο ναός της Αγίας Αικατερίνης χτίστηκε το 1771 κατά την περίοδο της Ρωσοκρατίας, με την οι κονομική ενίσχυση του Ρώσου ναυάρχου Ορλώφ, προς τιμήν της αυτοκράτειρας Αικατερίνης Α’ της Ρωσίας. Επιπλέον, ο Κάμπος είναι η γενέτειρα της Αγίας Πελαγίας, της μοναχής που είδε σε όραμα τον τόπο όπου ήταν θαμμένη η εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το 1823. Το παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού ανακαινίσθηκε και μετατράπηκε σε «Μουσείο Κώστα Τσόκλη». Το Μουσείο εγκαινιάσθηκε στις 21 Μαίου 2011 και έκτοτε είναι ανοιχτό προς το κοινό από την 1η Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Επίσης, στο χωρίο λειτουργεί φούρνος και παραδοσιακό καφενείο. Ακόμα,το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου διοργανώνεται στον Κάμπο η «Γιορτή Μελιού».

Οι κάτοικοι του Κάμπου παρασκευάζουν περισσότερα από 12.000 γλυκά και οι παρευρισκόμενοι δοκιμάζουν πολλά είδη παραδοσιακών γλυκών με βάση το μέλι. Το μέλι για την εκδήλωση χορηγείται από τον μελισσοκομικό συνεταιρισμό Τήνου.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top