νεα κρητη totalfitness news

Το Μαξίμου «ψάχνει» την μαγική συνταγή ανάμεσα σε Τρόικα και πολίτες
Τη μαγική συνταγή που αφενός θα πείσει τους πολίτες ότι όντως υπάρχει φως στο τούνελ αφετέρου δεν θα στείλει λάθος μήνυμα στους δανειστές ότι επιχειρείται ανατροπή των πολιτικών της τελευταίας διετίας,
εξακολουθεί να αναζητά η κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά εισάγεται στην κυβερνητική ορολογία ο όρος «ανάλυση ευαισθησίας για όλα τα μέτρα», με την επισήμανση, ωστόσο, ότι πρόκειται για τεχνική ανάλυση, με την οποία θα επαναξιολογηθεί η σχέση απόδοσης- κοινωνικού κόστους μέτρων όπως η έκτακτη εισφορά και ο ΕΝΦΙΑ, όχι όμως με άμεση εφαρμογή αλλά στη... μετά Τρόικα εποχή, όπως διευκρίνισαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι χωρίς την κάλυψη των προαπαιτούμενων η Αθήνα δεν μπορεί να πάει στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις του Φθινοπώρου με ατζέντα ελαφρύνσεων ή έστω ανακατανομής των βαρών, κάτι που εμμέσως πλην σαφώς παραδέχονται στο υπουργείο Οικονομικών.

Δεδομένο είναι, επίσης, ότι οι όποιες συζητήσεις με την Τρόικα δεν μπορούν να ανατρέψουν τον δημοσιονομικό σχεδιασμό. «Να ικανοποιηθεί ο πολίτης, να βλέπει το άσπρο φως στο τέλος της ημέρας και παράλληλα να ικανοποιείται η ανάγκη να ισοσκελίζονται οι προϋπολογισμοί», σημείωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, φανερώνοντας λίγο ως πολύ την αγωνία της κυβέρνησης να έχει όλες τις πλευρές ικανοποιημένες.

Εκδηλη είναι η αμηχανία και όσον αφορά στις αποφάσεις του ΣτΕ, με μόνο σίγουρο ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα συνολικά. Με δεδομένο, πάντως, ότι οι δικαστικοί ικανοποιήθηκαν πλήρως (οι αποδοχές τους επέστρεψαν στα επίπεδα του 2012), είναι εξαιρετικά δύσκολο- τουλάχιστον πολιτικά- να μην υιοθετηθεί ανάλογη στάση και έναντι των ενστόλων.

Οσον αφορά στο θέμα της φοροδιαφυγής, που φαίνεται να «καίει» τους δανειστές- εξ ου και η ομοβροντία πυρών για την αποπομπή Θεοχάρη- πέρα από τις διαβεβαιώσεις του Γκίκα Χαρδούβελη ότι οι διαδικασίες αντικατάστασης του θα είναι διαφανείς (όπερ και εγένετο), φαίνεται ότι υπάρχει σπουδή για τη χάραξη του κεντρικού σχεδιασμού των ελεγκτικών υπηρεσιών σε συνεργασία με τη νέα Γενική Γραμματέα, καθώς ήδη στο εξάμηνο καταγράφεται απόκλιση έναντι των στόχων.

Πηγή: iefimerida.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top