νεα κρητη totalfitness news

Μου αρέσει να καταπιάνομαι με θέματα-έννοιες , που επηρεάζουν τις σχέσεις των ανθρώπων  και ειδικά με αυτές που τείνουν να εξαφανισθούν σαν ουσία και να μείνουν κενές λέξεις .

Η εμπιστοσύνη είναι αυτή που με απασχόλησε τον τελευταίο καιρό .Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ κατά ορισμό, είναι η πίστη ,η βεβαιότητα ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο έχει εντιμότητα ,ειλικρίνεια συναισθημάτων ,εχεμύθεια ,αληθινές προθέσεις για κάποιο άλλο .ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ κάποιον ,αφήνομαι, γιατί τον θεωρώ  έμπιστο σαν να ήταν δικό μου άνθρωπος. Πάνω σ αυτές τις δύο λέξεις κτίζεται η φιλία ,η επαγγελματική και κοινωνική σχέση ,ακόμα και η ερωτική.

Στη σημερινή εποχή η εμπιστοσύνη όλο και λιγότερο συναντιέται ,όλο και λιγότερο ακούγεται.
Η οικονομική κρίση ,με όλα τα άλλα κακά , έφερε στο φως και τον ηθικό ξεπεσμό . Ολοι γίναμε ευάλωτοι με εξασθενημένη άμυνα. ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ . ‘’ Ας είμαστε εμείς καλά ,να μπορούμε να ξεπερνάμε τα εμπόδια που μας τυχαίνουν και ξεπουλάμε τον άλλο στο λεπτό. Λίγα ευρώ από τους  ‘’έχοντες’’  και οι μάσκες πέφτουν και δυστυχώς όλο αυτό, γίνεται κακό παράδειγμα για  νέους ,οι οποίοι ξεχνούν η δεν ξέρουν , τι σημαίνει εχεμύθεια , εμπιστοσύνη, εκτίμηση, σεβασμός . 

Λέγεται ‘ότι ‘’ο καλλίτερος τρόπος για να μάθεις αν μπορείς να εμπιστευθείς κάποιον ,είναι να τον εμπιστευθείς ‘’ Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.  Ετσι θα δείς  κατάματα την αλήθεια ή θα χαρείς γιατί έχεις φίλο –φίλους  έμπιστους που σε αγαπάνε και σε υπολογίζουν  ή θα απογοητευθείς γιατί θα διαπιστώσεις ότι δεν άξιζαν την εκτίμηση σου.

Ο Βολταίρος ,γάλλος συγγραφέας ,ιστορικός και φιλόσοφος μας λέει ‘’Να έχεις εμπιστοσύνη στο Θεό και να κρατάς το μπαρούτι σου στεγνό ‘’
Η εμπιστοσύνη στο Θεό είναι δεδομένη και δεν χρειάζεται συζήτηση . Ομως το να κρατάς το μπαρούτι σου στεγνό,  για να το χρησιμοποιήσεις εναντίον κάποιου που τον θεωρούσες έμπιστο μέχρι πρότινος είναι απογοητευτικό.

Η εμπιστοσύνη είναι αρετή ,ήθος ,αμοιβαιότητα και μόνο τον άνθρωπο που διαθέτει τα παραπάνω μπορείς   να εμπιστεύεσαι.

Πολλές φορές ακούμε τη φράση ‘’κέρδισε την εμπιστοσύνη μου ‘’ και διαλέγομε το ρήμα ‘’κερδίζω’’ γιατί πρέπει να αγωνισθούμε για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη κάποιου και αντίθετα. Οι πρόγονοί μας έλεγαν ‘’η εμπιστοσύνη θέλει 1000 χρόνια να κτισθεί και δευτερόλεπτα για να γκρεμιστεί ‘’. Είναι ένα αίσθημα που σε γεμίζει ασφάλεια ,χαρά και αγάπη . Η έλλειψη της δημιουργεί καχυποψία ,άγχος  και κάνει τη ζωή μας ανυπόφορη .

Το λογικό είναι να εμπιστευόμαστε τους άλλους ,γιατί είμαστε κοινωνικά όντα και έχουμε ο ένας την ανάγκη του άλλου ,όμως ο κίνδυνος της απογοήτευσης μεγάλος ,όταν ξέρουμε ότι οι ηθικές αξίες ,δεν είναι πλέον ‘’αξίες’’ και είναι δύσκολο να βρείς τον ‘’άνθρωπο’’ .

Γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή  , μας αποδεικνύουν ότι πολλές φορές παρόλο που είμαστε με κάποιους ανθρώπους χρόνια , νομίζουμε , ότι τους γνωρίζουμε σαν χαρακτήρες ,αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική .Οι συγκυρίες είναι αυτές που θα μας αποκαλύψουν το αληθινό πρόσωπο τους.

Ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ μας δίνει τη χρυσή τομή και πιστεύω ,ότι έχει δίκιο ‘’Να τους αγαπάς όλους ,να εμπιστεύεσαι λίγους ,να μη βλάπτεις κανένα’’.

Γαρυφαλλιά Πλυτά


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top