νεα κρητη totalfitness news

Κλείνουν ανενεργοί τραπεζικοί λογαριασμοί -Τα πιστωτικά τους υπόλοιπα μεταφέροντΣτα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού μεταφέρονται πιστωτικά υπόλοιπα λογαριασμών
της Κεντρικής Διοίκησης που τηρούνται σε εμπορικές τράπεζες προκειμένου να κλείσουν οριστικά μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2014.
Η μεταφορά των χρημάτων εγκρίθηκε έπειτα από απόφαση που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών:
  • Κλείνουν οι 250 τραπεζικοί λογαριασμοί με ημερομηνία τελευταίας κίνησης μέχρι και την 31η/12/2008, ανεξαρτήτως υπολοίπου ποσού, ύψους 575 χιλ. ευρώ.
  • Κλείνουν οι 684 τραπεζικοί λογαριασμοί που παρουσιάζουν, στις 14/04/2014, υπόλοιπο από 0,00 έως 99,99 ευρώ με ημερομηνία τελευταίας κίνησης τα έτη 2009 - 2013 και μέσο ετήσιο χρηματικό υπόλοιπο του έτους 2013 μικρότερο ή ίσο των 99,99 ευρώ, ύψους 31 χιλ. ευρώ.
  • Μεταφέρονται τα υπόλοιπα αυτών των λογαριασμών σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου και εγγράφονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών είναι ο εξορθολογισμός των λογαριασμών του Ελληνικού Δημοσίου και ο καλύτερος δημοσιονομικός έλεγχος, αφού μειώνεται το πλήθος των λογαριασμών και προκύπτει έσοδο υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top