Υλικά
10 αγκινάρες καθαρισμένες Τήνου
1-2 πράσα
1 ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι άνηθο
3 καρότα
3 κολοκυθάκια
3 αβγά
1 κούπα γάλα
200gr κίτρινα τυριά
100γρ ανθότυρο Τήνου
ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
10 αγκινάρες καθαρισμένες Τήνου
1-2 πράσα
1 ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι άνηθο
3 καρότα
3 κολοκυθάκια
3 αβγά
1 κούπα γάλα
200gr κίτρινα τυριά
100γρ ανθότυρο Τήνου
ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τις αγκινάρες σε κομμάτια με το ψιλοκομμένο πράσο, κρεμμύδι, άνηθο, κολοκυθάκια και καρότο μαζί με λαδάκι για να μαλακώσουν και να δέσουν. Μετά τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Σοτάρουμε τις αγκινάρες σε κομμάτια με το ψιλοκομμένο πράσο, κρεμμύδι, άνηθο, κολοκυθάκια και καρότο μαζί με λαδάκι για να μαλακώσουν και να δέσουν. Μετά τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Σε έναμπλέντερ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τα τυριά και σκεπάζουμε με αυτό το μείγμα το ταψί. Ψήνουμε περίπου για μια ώρα στο φούρνο σε σιγανή φωτιά.
(συνταγή από το εστιατόριο Κουτούκι της Ελένης, της Τήνου)
Πηγή : www.athinorama.gr
0 Comments :
Δημοσίευση σχολίου