νεα κρητη totalfitness news

Η Τήνος, λίγες μόνο ώρες μακριά από τη Ραφήνα και μια ανάσα από την κοσμική Μύκονο,
υπόσχεται αυθεντικό κυκλαδίτικο άρωμα, αλλά και την πολυτέλεια καθαρών και ήρεμων παραλιών.
Η Τήνος αποτελεί μια σύνθεση εικόνων φυσικής ομορφιάς, γραφικών παραδοσιακών χωριών και μαγευτικών παραλιών που μακράν απέχουν από τη μονοσήμαντη εικόνα του νησιού «για προσκύνημα» που της έχει αποδοθεί. 

Η Χώρα του νησιού, κλασσική κυκλαδίτικη εικόνα, αμφιθεατρικά κτισμένη γύρω από το λιμάνι, με κατάλευκα κτίσματα και στενά σοκάκια. Η πραγματική ομορφιά του νησιού βρίσκεται στα χωριά του. Ορεινά στην πλειοψηφία τους, ξεχασμένα σε άλλη εποχή, άλλα με εκπληκτικά καταπράσινα τοπία, που δε θυμίζουν σε καμία περίπτωση την άγονη εικόνα που οι περισσότεροι από εμάς έχουν συνδυάσει με τις Κυκλάδες, άλλα με παραδοσιακά πέτρινα κτίσματα, στενά καλντερίμια και ενδιαφέροντα αξιοθέατα.


Οι παραλίες της Τήνου αποτελούν ένα από τα δυνατά σημεία της. Τριάντα εννέα στο σύνολό τους, και αμμουδερές στην πλειοψηφία τους, άλλες οργανωμένες και άλλες απόμερες, δεν έχουν απολύτως τίποτα να ζηλέψουν από τις κοσμοπολίτικες παραλίες των Κυκλάδων.

Το μόνο ίσως αρνητικό που βρήκαμε στο νησί, οι αέρηδες, καθώς τα μελτέμια εδώ δεν αστειεύονται. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να διαλέξετε αρχές ή τέλος καλοκαιιού για τις διακοπές σας στο όμορφο αυτό νησί ή ακόμη να ρωτήσετε και τους ντόπιους να σας προτείνουν την κατάλληλη περίοδο διακοπών. Εμείς επισκεφθήκαμε το νησί αρχές Ιουλίου και ήταν εξαίσια.

Μερικές από τις καλύτερες παραλίες είναι ο Άγιος Πέτρος, η Λιβάδα, η Παχιά Άμμος (αν και συχνά εκτεθειμένη στους βοριάδες), ο Άγιος Φωκάς και ο Άγιος Ρωμανός.

Αναφορικά με τη διαμονή σας, στην Τήνο θα βρείτε πληθώρα ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων, για κάθε γούστο και budget. Στη Χώρα λειτουργεί, επίσης, οργανωμένο κάμπινγκ, με δωμάτια και σκηνές, για τους πιο τολμηρούς γονείς. Κι αν επιμένετε ότι το σπιτικό φαγητό διαφέρει από αυτό της ταβέρνας λυπάμαι αλλά θα σας δυσαρεστήσουμε. Ένα από τα πράγματα που χαρήκαμε στον ευλογημένο εκείνο τόπο, ήταν το φαγητό.

Πληθώρα μοναδικών μεζέδων παραδοσιακής κουζίνας, φρέσκο ψαράκι, ξεχωριστές τηνιακές γεύσεις με τιμές που ξεκινούν από 10-15 ευρώ το άτομο…Η μικρή μας πέρασε υπέροχα, όπως ακριβώς και εμείς και ανανεώσαμε το ραντεβού μας με το όμορφο αυτό νησί για το επόμενο Καλοκαίρι.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top