νεα κρητη totalfitness news

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΟΥ
Κύριε Δήμαρχε
Θα σας αποδείξω ότι είστε  αναξιόπιστος και ανακόλουθος τουλάχιστον στο υπό συζήτηση θέμα.
Γράφεις:  Κύριε Σανταμούρη

Καταθέσατε ένσταση στα Μ.Μ.Ε. και όχι στο Δήμο Τήνου, για μη εμπλουτισμό του υδροφορέα της περιοχής Γύρλας δια του αγωγού που μπορεί να οδηγήσει τα νερά του φράγματος Βακέτας στο πηγάδι Ξενοφωντίδη, αν και λίγο υπερβολικά (εγκληματική αμέλεια  του Δημάρχου).

Ψέμα,γιατί και τηλέφωνο σε πήρα δυο φορές και στο Δημοτικό Συμβούλιο έφερα το θέμα προ ημερήσιας. Βλέπε VIDEO

Γράφεις:  
            Όμως κε Σανταμούρη και αγαπητοί συμπολίτες, πρέπει να γνωρίζετε ή για όσους γνωρίζουν, να υπενθυμίσω ότι γι’ αυτή τη διαδικασία υπάρχουν διιστάμενες επιστημονικές απόψεις. Υπάρχει λοιπόν καταγεγραμμένη η θέση ότι αν επιχειρηθεί εμπλουτισμός του υδροφορέα της Γύρλας με επιφανειακά νερά που εμπεριέχουν φερτά υλικά και που πιθανότατα είναι μολυσμένα από εξωγενείς παράγοντες δια του πηγαδιού Ξενοφωντίδη, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μολυνθεί όλος ο υδροφορέας της Γύρλας, μιας και τα νερά δεν θα εμπλουτίσουν τον υδροφορέα δια φυσικής διηθήσεως μέσω των πετρωμάτων, ώστε να κατακρατηθούν οι όποιοι μολυσματικοί οργανισμοί. Και αν πράγματι έτσι είναι, τότε θα μιλούσατε για εγκληματική ενέργεια του Δημάρχου και όχι εγκληματική αμέλεια. Τον παραπάνω προβληματισμό τον συζητήσατε με τον κ. Ζαλώνη, του οποίου δεν αμφισβητείτε τη γνώση και την ικανότητα, ή σκόπιμα παραλείπετε από την σκέψη σας;
Ανυπόστατη δικαιολογία γιατί:
Το έργο μελετήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας(θυμάμαι τον κ Νόκα γεωλόγο και τους υπόλοιπους του επιτελείου στο δημοτικό συμβούλιο τότε) και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ,για τον ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ και ΜΟΝΟ του έγκοιλου της γύρλας.
Απόδειξη,το έγγραφο προς τον Δήμο,ότι εάν δεν καταλήξει το δίκτυο μέσα στο πηγάδι,που επί Δημαρχίας σου το αγνόησες,θα επέστρεφαν τα χρήματα στο ταμείο.
Αυτό έγινε, με την βοήθειά μου,επί Δημαρχίας κ Κροντηρά.
Δηλαδή, εσύ ξέρεις περισσότερα από τους επιστήμονες μελετητές του έργου, αλλά και από τους Ευρωπαίους ελεγκτές των έργων του ΕΣΠΑ;;;
Όσο για την μόλυνση,ΜΑΘΕ, ότι ο χώρος μεταξύ των στοιχείων του χώματος και των κόκκων της άμμου είναι τεράστιος σε σχέση με τον όγκο των μικροβίων και δεν εμποδίζονται με την διήθηση του νερού.
Γιαυτό και το νερό στην δεξαμενή,ΧΛΩΡΙΩΝΕΤΑΙ από όποια πηγή κιάν προέρχεται.

            Να βάλω εγώ το ερώτημα λοιπόν και ας το απαντήσει ο κ. Ζαλώνης ή όποιος άλλος θέλει. Γιατί τα προηγούμενα χρόνια επιλέξαμε (επιλέξατε) να λειτουργήσουμε ταχυδιυλιστήριο   στο φράγμα Βακέτας και ξοδέψαμε αρκετά σε δίκτυα μεταφοράς του νερού στις δεξαμενές μας και δεν εφαρμόσαμε την απλή λύση που προτείνετε. Δηλαδή να μεταφέραμε  τα νερά του φράγματος δια του υπάρχοντος αγωγού στο πηγάδι Ξενοφωντίδη και να το αντλούσαμε προς τις δεξαμενές μας,  από τη γεώτρηση της Γύρλας σχεδόν ανέξοδα. Η απάντηση θεωρώ ότι  είναι η ίδια. Για την αποφυγή πιθανότητας μόλυνσης των υπόγειων υδάτων της Γύρλας και προστασία της Δημόσιας Υγείας. (Υπενθυμίζω συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις αρχές του 2011).
            

Εδώ η απάντηση είναι απλή:
Το διυλιστήριο έγινε πολύ πριν την ολοκλήρωση του αγωγού σύνδεσης, για να εκμεταλλευτούμε το νερό του φράγματος και όχι για την αποφυγή μόλυνσις όπως διατείνεσαι.
Και επειδή είμαι του προηγούμενου αιώνα,όπως λες,να σου θυμίσω ότι ο πατέρας σου, Δήμαρχος τότε,πριν κατασκευαστεί το φράγμα,αντλούσε το νερό για χρόνια, από μια γούρνα στο κέντρο υγείας και το έστελνε στο πηγάδι του Ξενοφωντίδη.
Η μήπως το νερό που διηθείται στις μαρμαργιές που είναι θαμμένα τα σκουπίδια ετών, δεν μολύνει χημικά και μικροβιακά το νερό του έγκοιλου;
                 Μάλλον λοιπόν χωρίς ιδιαίτερη σκέψη με εγκαλείτε.
            Όσο για το ότι ο αγωγός χρησιμοποιείται, όπως μας ενημέρωσε ο προϊστάμενος Ύδρευσης  για άλλους λόγους, όπως και αυτός της περιφερειακής οδού και όχι γι’ αυτούς που κατασκευάστηκε με επιλογή της προηγούμενης διοίκησης το αντιπαρέρχομαι, γιατί θεωρώ και εγώ ότι καλώς έτσι χρησιμοποιείται  για περιπτώσεις ζημιών του δικτύου εξπρές.
            
              Πάντως και αν ακόμα εξέλιπαν οι πιθανότητες μόλυνσης, ο περαιτέρω εμπλουτισμός για φέτος του υδροφορέα της Γύρλας, δεν θα είχε κανένα νόημα διότι είναι πλήρης και τούτο αποδεικνύεται από το ότι η γεώτρηση της Γύρλας είναι για πρώτη φορά, στα πάρα πολλά
χρόνια που την παρακολουθώ  στο -1 από το φυσικό έδαφος. Το ίδιο μαρτυρούν επίσης και οι δείκτες πλήρωσης του εγκοίλου της Γύρλας που είναι η έναρξη λειτουργίας παροχής νερού της πηγής του Αγίου Γεωργίου και του Ξυναριού «Δεληγιάννη». Ακόμη και η συνεχής ροή των νερών του λαγκαδιού της Αγίας Τριάδας τα οποία μετά την πλήρωση των δεκατεσσάρων μικροφραγμάτων ανάσχεσης φθάνουν μέχρι τη θάλασσα πιστοποιούν το φαινόμενο πλήρωσης του εγκοίλου. Κατά συνέπεια και αν ακόμη στέλναμε νερά και αυτά με βεβαιότητα  θα πήγαιναν στη θάλασσα


Γιατί ο κ Ζαλώνης με την ικανότητα που τον διακρίνει,πρόβλεψε να χρησιμοποιήσει τον αγωγό, σε περίπτωση ανάγκης, ΧΩΡΙΣ να αχρηστεύσει την κύρια χρήση του.
Όσο για τα υπόλοιπα,είναι εικασίες και δεν αποδεικνύονται.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ: κοινώς, στην ταμπακιέρα
Είσαι αναξιόπιστος και ανακόλουθος γιατί δεν θα με ανάγκαζες να αναρτήσω το συγκεκριμένο θέμα ΑΝ με ΕΥΘΥΤΗΤΑ  και παρρησία μου έλεγες την γνώμη σου και το συζητούσαμε στο Δημ.Συμβ.
Προς τι όλα σου τα ψέματα;;
Και γιατί ενέπλεξες και τον κ Τουφεκλή να με παραπληροφορήσει;
Είχα ή έχω εγώ καμιά ωφέλεια από αυτή μου την παρέμβαση;
Παρεμπιπτόντως, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ ΒΙΔΑΛΗΣ έχει ιδέα από αυτά ή τον αναπληρώνεις εσύ;;


Γιώργος Π Σανταμούρης
Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top