νεα κρητη totalfitness news

«Αγγελος ειρήνης» ο Αμπάς σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο
Με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, συναντήθηκε το Σάββατο Ο
πάπας Φραγκίσκος και του είπε πως τον σκέφτεται σαν έναν «άγγελο της ειρήνης» μερικές ημέρες αφότου το Βατικανό ολοκλήρωσε μια διμερή συμφωνία η οποία επισημοποιεί την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από την Αγία Έδρα.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 20 λεπτά στο Βατικανό, ενώ συναντήθηκαν εκ νέου χθες Κυριακή, σε μια τελετή αγιοποίησης δύο Παλαιστινίων.
Είναι η πρώτη επίσημη διμερής συμφωνία που θα συναφθεί, επιβεβαιώνοντας τη de facto αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από το Βατικανό, που πάντως ήταν γνωστή από τη στιγμή που η Παλαιστίνη έλαβε καθεστώς κράτους μη μέλους-παρατηρητή στα Ηνωμένα Έθνη το 2012.
Σε μια ανακοίνωσή του το Βατικανό ανέφερε ότι ο Φραγκίσκος και ο Αμπάς συνομίλησαν σχετικά με την ισραηλινοπαλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία και εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν σύντομα απευθείας διμερείς επαφές της κυβέρνησης του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.
Ο Φραγκίσκος έχει προχωρήσει επανειλημμένα σε χειρονομίες με σκοπό την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Μεσανατολικό, που όμως απορρίπτει η ισραηλινή δεξιά και δεν παίρνουν σοβαρά ριζοσπαστικές παλαιστινιακές οργανώσεις όπως η Χαμάς.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top