νεα κρητη totalfitness news


Την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη του παλαιότερου εκ των φοιτητικών διεθνών διαγωνισμών προσομοίωσης έλαβε η ομάδα προπτυχιακών φοιτητών της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η Νομική Σχολή του ΔΠΘ συμμετείχε στην Εικονική Δίκη Διεθνούς Δικαίου (Telders International Law Moot Court Competition), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Δικαστήριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Χάγη της Ολλανδίας από τις 6 έως τις 10 Μαΐου 2015. Πρόκειται για μία διοργάνωση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από το πανεπιστήμιο του Leiden και σ’ αυτή συμμετέχει ένα Πανεπιστήμιο από κάθε ευρωπαϊκό κράτος με ομάδα τεσσάρων φοιτητών. Στην φετινή Εικονική Δίκη συμμετείχαν 24 πανεπιστήμια από ισάριθμα ευρωπαϊκά κράτη.

Το ΔΠΘ εκπροσώπησε ομάδα τεσσάρων φοιτητών της Νομικής Σχολής αποτελούμενη από τηνΤήνια σε καταγωγή κ.κ. Αναστασία Δ. Σιώτου (4ο έτος), τον Κωνσταντίνο Δεληγιάννη-Βίρβο (3ο έτος), τον Μανώλη Σωμαράκη (3ο έτος) και τον Αθανάσιο Πεφτίνα (2ο έτος), τους οποίους συνόδευσαν και προετοίμασαν οι Δρ. Ευθύμιος Παπασταυρίδης και Δρ. Χαρίκλεια Αρώνη, ειδικοί Επιστήμονες στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο στη Νομική Σχολή ΔΠΘ, υπό τη γενική εποπτεία του Αναπληρωτή Καθηγητή κ.Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου.
Δείτε εδώ την αναφορά στον διαγωνισμό από την εκπομπή της ΝΕΡΙΤ (1:19:0)
Η ομάδα του ΔΠΘ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και απέσπασε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη της Εικονικής Δίκης (γραπτή και ακροαματική διαδικασία).

Η πρόκριση στον τελικό έγινε μετά από συνολική επικράτηση της ομάδας του ΔΠΘ στην ημιτελική φάση της Εικονικής Δίκης καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τόσο για την πλευρά του προσφεύγοντος κράτους όσο και για την πλευρά του εναγόμενου Κράτους.

Επίσης η ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου έφυγε με το βραβείο καλύτερου υπομνήματος του προσφεύγοντος κράτους και με το βραβείο Max Huber για την καλύτερη συνολική επίδοση ομάδας που συμμετείχε στην Εικονική Δίκη στις βαλίτσες της.

Οι παραπάνω διακρίσεις αποτελούν την καλύτερη επίδοση ομάδας του ΔΠΘ στη συγκεκριμένη Εικονική Δίκη από το 1986, έτος από το οποίο το ΔΠΘ συμμετέχει ανελλιπώς στον διαγωνισμό και έρχονται να προστεθούν σε πολλές διακρίσεις που έλαβε το Πανεπιστήμιο κατά τα παρελθόντα έτη, με πιο αξιοσημείωτη την επίσης πρώτη θέση στον τελικό της ακροαματικής διαδικασίας το έτος 2002.

Πληροφορίες: 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top