νεα κρητη totalfitness news


Το Δ.Σ. του  Συλλόγου  Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου,  για
άλλη μια φορά, εκφράζει την συμπαράστασή του συλλόγου   στους  εργαζόμενους  του Νεωρίου που παραμένουν απλήρωτοι παρά τις υποσχέσεις   εργοδοσίας ενώ σέρνονται στα δικαστήρια προκειμένου να τους απαγορευτεί και το δικαίωμα στην απεργία .
 Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ναυπηγείο ξεπερνά κάθε προηγούμενο, αφού ο χρόνιος εμπαιγμός  φτάνει στα όρια επιβίωσης τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους ενώ  οι επιπτώσεις αφορούν όλο το νησί.

   Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούνται ως όμηροι για τα επιχειρηματικά σχέδια των εργοδοτών, αφού όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, η αδυναμία πληρωμών που δηλώνει η εργοδοσία δεν ανταποκρίνεται στο όγκο εργασίας και τα έσοδα του ναυπηγείου την τελευταία περίοδο.

Παράλληλα, η πλευρά της εργοδοσίας αξιοποιεί τις  κινητοποιήσεις των εργαζομένων προκειμένου να πετύχει συνέχεια στην σωρεία  χαριστικών ρυθμίσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων που επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά και τα δημόσια ταμεία.

  Η χρόνια αυτή κατάσταση αναδεικνύει τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης του συνόλου των ελληνικών ναυπηγείων, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Ευρ. Ένωσης, που πολύ πριν την οικονομική κρίση,  έχει προσχεδιάσει, μαζί με τις ελληνικές κυβερνήσεις, την  συρρίκνωση και το κλείσιμό τους.

Δείχνει ακόμη για το που στοχεύουν οι αλλαγές στην εργατική νομοθεσία  που θεσπίστηκαν στα χρόνια της κρίσης με την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την μερική απασχόληση, την εκ περιτροπής εργασία, την υπονόμευση των απεργιακών κινητοποιήσεων κλπ

  Η συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του Νεωρίου στέκεται στον αντίποδα της στάσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των τοπικών παραγόντων, αιρετών και μη, που,όταν δεν σιωπούν,  υποκριτικά δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν το δίκιο των απλήρωτων εργαζομένων ενώ ουσιαστικά τους καλούν να ξανασκύψουν το κεφάλι.

Αντίστοιχη είναι η  στάση των δυνάμεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο χώρο του Εργατικού Κέντρου  όσο και εντός του  ναυπηγείου, που αρνούνται να αναδείξουν  και να στηρίξουν ουσιαστικά τον αγώνα καλλιεργώντας, όπως και στο παρελθόν, κλίμα διαίρεσης, ηττοπάθειας και συμβιβασμού.

     Η στάση αυτή   εργοδοσίας    αφορά όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από χώρο εργασίας και εργοδότη. Οι υποταγμένοι εργαζόμενοι  χωρίς δικαιώματα είναι βασικό «συστατικό» της «ανάπτυξης»  που ευαγγελίζονται η εργοδοσία  και όσοι  υποκλίνονται στις   οδηγίες  του ΟΟΣΑ, της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης και του ΔΝΤ.

   Ως  εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων του Νεωρίου  όπως και σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται για το δικαίωμα στην δουλειά και το μεροκάματο.

ΝΑ  ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΕΩΡΙΟΥ !

    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.      
                                                    
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΧΑΡΗΣ ΖΕΠΑΤΟΣ
Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ               


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top