νεα κρητη totalfitness news



Φωτογραφικό υλικό από: Έβελυν Φωσκόλου

Ολοκληρώθηκε το "γαστρονομικό διήμερο" Tinos Food Paths, το οποίο διοργανώθηκε από τον
Σύλλογο Επαγγελματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου (Σ.Ε.Κ.ΥΓ.Ε.Τ). Μια δράση που δημιουργήθηκε φέτος και όλοι ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσει και με αργά, άλλα σταθερά βήματα θα μεγαλώνει και θα εμπλουτίζεται.

Την Τετάρτη 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, με τα ακόλουθα θέματα: Τα προϊόντα του τόπου μας και την χρήση τους στην καθημερινότητα, η γαστρονομία ως πολιτιστικό στοιχείο ενός τόπου και η διατήρηση της αυθεντικότητας της. 
Τι είναι γαστρονομικός προορισμός και αν αξίζει το κόπο να προσπαθήσουμε να γίνουμε, το εστιατόριο και γενικά οι επιχειρήσεις παροχών εστίασης και αναψυχής ως φορείς αυτού του γαστρονομικού πολιτισμού, συνέργειες με τον πρωτογενή τομέα, στήριξη του και οφέλη στην τοπική οικονομία, δημιουργία λεσχών και φεστιβάλ, ελληνικό πρωινό και γιατί όχι και Τηνιακό- κυκλαδίτικο πρωινό.



Εισηγητές ήταν οι: Δημήτρης Ρουσουνέλος,  Γιώργος Χατζηγιαννάκης. Αλέξανδρος Κουρής, Κατερίνα Ρεμούνδου, Γιώργος Πίτας, Μιχάλης Μένεγος, Νικολέττα Φωσκόλου, Ελένη Αλεύρα, Γιάννης Ασπρόμουγκος,  Λεωνίδας Χάλαρης, Μάνθος Βίλλας

Το συντονισμό της ημερίδας είχε η κ. Ντένη Καλλιβωκά

 

Την Πέμπτη 7 Μαΐου, δημοσιογράφοι μαζί με το Σ.Ε.Κ.ΥΓ.Ε.Τ. επισκέφτηκαν διάφορους παραγωγούς του νησιού και ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια τους. Ενδεικτικά να αναφέρουμε: Μικροζυθοποιία Κυκλάδων(Βαγιά), Τηνίων Γεύσεις(Κέχρο), Τ-ΟΙΝΟΣ(Φαλατάδο), Οινοποιείο Φώνσου(Κώμη), Παραδοσιακά προϊόντα κρέατος Ι. Κρητικός (Χώρα Τήνου).

Η φιλοσοφία του εγχειρήματος δεν είναι μόνο η προβολή, είναι πάνω από όλα η συνεργασία, αλλά και η προσπάθεια να καταλάβουμε και να διαχειριστούμε τον τομέα γαστρονομία. 


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top