νεα κρητη totalfitness news

tinos
Τα γαστρονομικά μονοπάτια της Τήνου μας αποκαλύπτονται για πρώτη φορά.
Σαν μια γροθιά, οι σχετικοί με την εστίαση επιχειρηματίες του νησιού, από το μικρότερο καφενείο μέχρι το μεγαλύτερο εστιατόριο, ενώνονται με όλους τους σχετικούς επαγγελματίες κι όλους τους… εξ αίματος ή κι εξ αγχιστείας Τηνιακούς, απ’ άκρη σ’άκρη του πανέμορφου αυτού τόπου, με σκοπό να τον αναδείξουν ως έναν αξιόλογο γαστρονομικό προορισμό. 

Κι όπως πολύ εύστοχα διατυπώνουν κι οι ίδιοι στο δελτίο τύπου που μας έστειλαν: «Το φαγητό αποτελεί έναν από τους βασικότερους αλλά και ομορφότερους τρόπους γνωριμίας σε βάθος ενός τόπου. Πιστεύουμε πως δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε από την αρχή κανένα τουριστικό προϊόν. Ο τόπος μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να θεωρηθεί γαστρονομικός προορισμός, είτε σαν νησί από μόνο του, είτε στα πλαίσια μιας ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής (Κυκλάδες, Αιγαίο)».
Βασισμένο σε αυτή τη φιλοσοφία είναι το FOOD PATHS, μια δράση που γεννιέται φέτος, αλλά έχει τη φιλοδοξία να συνεχιστεί και να εξελίσσεται. Έτσι λοιπόν το διήμερο 6-7 Μαΐου, ποικίλες δράσεις θα λάβουν χώρα στο νησί, με σκοπό να ενημερωθούν όλοι για αυτό που ονομάζεται γαστρονομικός προορισμός και τουρισμός, για την αξία των συνεργιών μεταξύ του πρωτογενούς τομέα και των επαγγελματιών εστίασης και αναψυχής και για την αξία της διατήρησης της αυθεντικότητας μας. 

Κορυφαία στιγμή η Τετάρτη 06/05 και ώρα 17:30, με την ημερίδα με θέμα «Η Τήνος στον γαστρονομικό χάρτη», με ομιλίες και συζητήσεις, που θα λάβουν χώρα στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, παράλληλα με την σχετική έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας με θέμα τον γαστρονομικό πολιτισμό του νησιού, καθώς και τη παρουσίαση του ελληνικού/τηνιακού πρωινού.
«Η φιλοσοφία του εγχειρήματος δεν είναι μόνο η προβολή, είναι πάνω από όλα η συνεργασία, αλλά και η προσπάθεια να καταλάβουμε και να διαχειριστούμε τον τομέα γαστρονομία. Πιστεύουμε πως μέσα από δουλειά και συνεχή εγρήγορση, με αργά και σίγουρα βήματα, νιώθοντας περήφανοι για το θησαυρό που κρατάμε θα δώσουμε πραγματικά μια άλλη διάσταση στον τόπο αυτό» μας λένε οι άνθρωποι που πήραν την πρωτοβουλία να κάνουν αυτό το πρώτο βήμα. Εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και πρόοδο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού 22830 24742-3

 Πηγή: gastronomos.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top