νεα κρητη totalfitness news



Ποιες είναι οι τροφές που σας κόβουν χρόνια επειδή προκαλούν καρδιοπάθειες;

Στο πλαίσιο της μελέτης του ιατρικού πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία για περίπου 37.000 άνδρες ηλικίας 45 έως 79 ετών χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακών προβλημάτων ή καρκίνου.
Μετά από 12 χρόνια παρακολούθησης, από αυτούς σχεδόν οι 2.900 είχαν διαγνωστεί με κάποια καρδιοπάθεια και οι 266 είχαν πεθάνει από την καρδιά τους.
Συγκεκριμένα, όσοι έτρωγαν το περισσότερο επεξεργασμένο κόκκινο κρέας, δηλαδή πάνω από 75 γραμμάρια τη μέρα, είχαν κατά μέσο όρο 28% μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιολογικού προβλήματος όπως καρδιακής ανεπάρκειας, σε σχέση με όσους έτρωγαν τις λιγότερες ποσότητες τέτοιου κρέατος, που αντιστοιχεί σε λιγότερο από 25 γραμμάρια ημερησίως.
Παράλληλα, όσοι έτρωγαν πιο πολύ επεξεργασμένο κόκκινο κρέας, είχαν επίσης υπερδιπλάσια πιθανότητα πρόωρου θανάτου από καρδιά σε σχέση με όσους έτρωγαν το λιγότερο.
Όπως προέκυψε, για κάθε 50 γραμμάρια παραπάνω (π.χ. μία έως δύο φέτες ζαμπόν) στην ημερήσια κατανάλωση ενός ατόμου, ο κίνδυνος καρδιοπάθειας αύξανε κατά 8% και του πρόωρου θανάτου από καρδιακή ανεπάρκεια κατά 38%.
Δεν φάνηκε ωστόσο να ισχύει το ίδιο για όσους κατανάλωναν κόκκινο κρέας, αλλά όχι επεξεργασμένο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top