νεα κρητη totalfitness news

14η Συνάντηση Καθολικής Νεολαίας στη Σύρο

Με 

επιτυχία ολοκληρώθηκε η 14η συνάντηση Καθολικής Νεολαίας στη Σύρο, που πραγματοποιήθηκε στις 24-26/3/2017 στο Ποιμαντικό κέντρο “Άγιος Παύλος” στη Ποσειδωνία, με σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων και έντονη χριστιανική δράση. Καθολικοί νέοι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη,  τη Λάρισα, τη Πάτρα, τη Νάξο και την Τήνο συνάντησαν την Καθολική Νεολαία της Σύρου και προετοίμασαν τους εαυτούς τους, ώστε να δεχθούν το Θείο Πνεύμα και να αποτελέσουν την ελπίδα του μέλλοντος.
Με θέμα της συνάντησης “Έργα θαυμαστά έκανε ο δυνατός σε εμένα” η νεολαία ακολούθησε με ενδιαφέρον δραστηριότητες και εμψυχώσεις, οι οποίες ήταν βασισμένες στις τρεις στάσεις – συμπεριφορές (η ακρόαση, η απόφαση, η δράση) που η Αειπάρθενος Μαρία έπραξε και προσφέροντας ως δώρο, παροτρύνοντας τους πιστούς να τις εφαρμόσουμε στην καθημερινότητα ώστε να βρίσκομαστε κοντά στον Θεό.
Σε μια εποχή όπου οι καθημερινές ασχολίες και οι υποχρεώσεις είναι επιβαρυμένες και κρατούν απασχολημένους τους ανθρώπους με αρκετά προβλήματα, αποπροσανατολίζοντας τους από την ουσία της υπόστασης τους και των πράξεων του, η πίστη και η αγάπη στο Θεό θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες, λαμβάνοντας τις σωστές αποφάσεις με σιγουριά. Όπως ανέφερε και ο  Πάπας της Ρώμης «Οι νέοι είναι η ελπίδα του μέλλοντος», αλλά για να επιφέρουν οι νέοι του κόσμου την αλλαγή στραμμένη προς το θείο δρόμο, το παρελθόν οφείλει να τους προσφέρει το φως και το θάρρος για τις μελλοντικές τους δράσεις.
Η 14η Πανελληνία αποτέλεσε το φάρο του παρελθόντος, διδάσκοντας στα παιδιά την αξία του και την ιδιαίτερη σημασία της ανάμνησης των θαυμαστών έργων του Κυρίου, όπως αυτά αναδείχθηκαν μέσα από την Αειπάρθενο Μαρία, η οποία ακολουθώντας με ευλάβεια την χριστιανική ζωή, γέννησε την ελπίδα του κόσμου! Οι νέοι που επισκέφθηκαν το ησυχαστήριο «Παναγιάς Ελπίδας» των Αδελφών του Ελέους, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους γηραιότερους, λαμβάνοντας συμβουλές και μαθήματα του παρελθόντος, τα οποία θα τους βοηθήσουν και θα τους καθοδηγήσουν  να δράσουν με κίνητρο την πίστη και την αγάπη τους για τον Κύριο, να είναι σε θέση να αποφύγουν τα λάθη του παρόντος, να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες με θάρρος, καθορίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους αλλά και για όλη την κοινωνία.
Το μήνυμα που εισέπραξαν οι νέοι αφορούσε το σεβασμό και την αξία των ριζών του παρελθόντος, το οποίο δε καθορίζει το παρόν ή το μέλλον, η γνώση του οποίου όμως επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο κάθε πιστός τον εαυτό του αλλά και τον τρόπο που δρα και αποφασίζει. Έχοντας οι νέοι κατανοήσει τα θαυμαστά έργα που προήλθαν από την πίστη και την ευλάβεια προς τον Θεό, έχοντας αναγνωρίσει την σπουδαιότητα των ριζών τους, οι οποίες, όπως και σε ένα λουλούδι, θα μεγαλώσουν μόνο υπό την θέα του φωτός, δημιούργησαν τη μνήμη. Η μνήμη, δηλαδή η ανάμνηση του παρελθόντος, θα προσφέρει δύναμη και τόλμη ώστε οι νέοι να ενεργήσουν με θάρρος και με γνώμονα την αγάπη προς τον Κύριο, με σκοπό να δημιουργήσουν στο παρόν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα ελπιδοφόρο μέλλον κοντά στο Θεό!
Για να στεφθεί με επιτυχία η ψυχαγωγία και η εμψύχωση της Πανελλήνιας Συνάντησης των Καθολικών Νέων βοήθησαν, ενδιαφέρθηκαν και προετοίμασαν κάθε στάδιο των ημερών φιλοξενίας των νέων σημαντικοί άνθρωποι που ευχαριστούμε θερμά! Οι Ιερείς, οι Αδελφές του Ελέους, τα παιδιά της καθολικής νεολαίας Σύρου, η οργανωτική επιτροπή και οι εμψυχωτές της ΕΚΝΕ Σύρου αποτέλεσαν τους βασικούς συντελεστές της αποτελεσματικής διοργάνωσης που προσέφερε στους συμμετέχοντες μαθήματα ζωής και αξέχαστες εμπειρίες!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΓΚΑΡΔΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ 14η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ!
Μαιρηλίνα Φρέρη
Δείτε φωτογραφικό υλικό εδώ>>>>

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top