νεα κρητη totalfitness news

Στη Ναζαρέτ της Τήνου


Κάθε χρόνο αυτή την περίοδο τελείται η Θεία Λειτουργία και σ’ ένα ταπεινό, απλό και απέριττο παρεκκλήσιο που βρίσκεται στους παραδεισένιους τόπους των Λουτρών της Τήνου. Εκεί ανάμεσα στις πρασινάδες, τα νερά, τις δεξαμενές, τα καταπράσινα δέντρα και τα πολύχρωμα μυρωδάτα λουλούδια, υπάρχει ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωσήφ. Όποιος  δεν το έχει επισκεφθεί ακόμη, καλό θα είναι να βρει μια ευκαιρία να το γνωρίσει.
Εκεί, χθες το απόγευμα τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπό μας η Θεία Λειτουργία της ημέρας. Η χωρητικότητα του είναι 4 ή το πολύ πέντε, αν κάπως στριμωχθούν. Χθες ήταν 4 άτομα μέσα στο ναΐσκο και πενήντα περίπου έξω από αυτόν. Έκανε τσουχτερό κρύο αλλά ευτυχώς όλοι οι ευλαβείς και προσκυνητές είχαν προβλέψει το ντύσιμό τους να είναι κατάλληλο. Το θερμόμετρο έξω από το ναό έδειχνε 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ μέσα ήταν πιο ζεστά έδειχνε 10.
Ο ναός και ο περιβάλλον χώρος του ήταν στολισμένοι με πολύ φροντίδα και έτσι τόσο η φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος, όσο και τα επιπρόσθετα γιορτινά στοιχεία που φρόντισαν να ετοιμάσουν οι δύο ακοίμητοι φρουροί του συγκροτήματος της πρώην μονής και σχολής Ουρσουλινών Μοναχών: Γιάννης και Μάνθος, δημιουργούσαν μια γιορτινή και ελκυστική ατμόσφαιρα.
Όπως είναι πια σε όλους γνωστό όλο το συγκρότημα έχει δωριστεί στην Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου.
Η Αρχιεπισκοπή ήδη από τέσσερα σχεδόν χρόνια έχει την οικοδομική άδεια για να προχωρήσει σε επισκευές, που θα  ξαναδώσουν στην πρώην μονή και σχολή Ουρσουλινών τη δυνατότητα να προσφέρει μια διαφορετική εκπαιδευτική, μορφωτική και πολιτιστική ανάσα στο νησί της Τήνου. Δυστυχώς όμως οι αρμόδιοι, ακόμη, δεν τολμούν να πάρουν  την απόφαση να δώσουν το χρηματικό ποσό που ήδη από το έτος 2014 έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 
Ο Αρχιεπίσκοπος κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας αναφέρθηκε στην ομιλία του για την ομορφιά του ναού και τον χαρακτήρισε ως τον ομορφότερο από τους τρεις Ναούς προς τιμή του Αγίου Ιωσήφ που υπάρχουν στο νησί της Τήνου.
Εκείνο που εντυπωσιάζει στο ναΐσκο είναι η μινιόν αναπαράσταση του σπιτιού και τους εργαστηρίου του Αγίου Ιωσήφ στη Ναζαρέτ. Βλέποντάς την, νοερά μεταφέρνεται ο προσκυνητής στο τότε εργαστήρι του Αγίου Ιωσήφ, όπου με το θετό παιδί του, τον Θεάνθρωπο Χριστό, εργαζόντουσαν για τον άρτο τον επιούσιο της Αγίας Οικογενείας. Εδώ δίπλα τους η Παναγία, πριν και μετά από τις άλλες δουλειές του ευλογημένου σπιτιού της, έγνεθε μαλλί για να πλέξει  ρούχα πιο χονδρά για το Γιό της Ιησού και τον νυμφίο της Ιωσήφ.    
Κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργία προσευχηθήκαμε για όλες τις οικογένειες της τοπικής μας Εκκλησίας και ζητήσαμε από τον άγιο Προστάτης τους, να είναι ο ικέτης προς τον Θεό, ώστε να αυξάνει η αγάπη μεταξύ των μελών των οικογενειών μας, και όταν κάποια τραυματίζεται να επουλώνεται με το φάρμακο της υπομονής, της κατανόησης και της υποχώρησης.
Δεν παραλείψαμε επίσης να προσευχηθούμε και για τον πριν από πενήντα ημέρες αγρότη των Λουτρών Ιωσήφ Βιδάλη. Ο αγαπητός σε όλους Ιωσήφ που έφυγε ξαφνικά. Αναχώρησε από τους παραδεισένιους τόπους των Λουτρών για να εγκατασταθεί αιώνια στις σκηνές του Θεού, στον αληθινό και μόνο Παράδεισο.
+Ν 
Πηγή kantam.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top