νεα κρητη totalfitness news

Υπαίθρια Ακολουθία  του Δρόμου του Σταυρού


Την Κυριακή 26 Μαρτίου η Ποιμαντική Ενότητα Καλλονής που συναποτελείται από τις ενοριακές Κοινότητες Καλλονής, Καρκάδου, Κάτω Κλείσματος, Αετοφωλιάς και Καρδιακής, πραγματοποίησε την πνευματική της προετοιμασία στην πορεία της προς το Πάσχα.
Με μία νέα πρωτοβουλία, τελέσαμε την Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού ξεκινώντας από τον Ενοριακό Ναό των Αγίων Ζαχαρία και Ελισάβετ Καλλονής, τους γονείς του Αγίου Ιωάννη του προδρόμου, ο οποίος είχε καλέσει το λαό στη μετάνοια και μεταστροφή, περάσαμε από το Ναό του στο μέσο του χωριού ώστε να ακούσουμε και πάλι το επίκαιρο αυτό κάλεσμά του. 
Ακολουθήσαμε το μονοπάτι για να φτάσουμε στο δικό μας όρος Θαβώρ, στο όρος της Μεταμόρφωσης, όπου ο Ιησούς εμψύχωσε τους μαθητές του πριν το Πάθος του, στον Ενοριακό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στον Καρκάδο για να ενισχυθούμε και εμείς στις δικές μας δοκιμασίες.
Συνεχίσαμε την πορεία μας φτάνοντας στον Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Κάτω Κλύσμα, στο Ναό της Πονεμένης Μητέρας μας, η οποία μας συνοδεύει πάντοτε στην πορεία της ζωής μας, όπως συνόδευσε τον Υιόν της στο δρόμο προς τον Γολγοθά.
Ολοκληρώσαμε την πορεία μας στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Ιωάννη στην Αετοφωλιά, από όπου και πάλι με τη βοήθεια του Θεού, την Κυριακή του Πάσχα, θα συνοδεύσουμε το Λάβαρο της Αναστάσεως ακολουθώντας την αντίστροφη πορεία.
Στη διαδρομή αυτή που ακολουθήσαμε, πραγματοποιήθηκαν 14 στάσεις για να μελετήσουμε με τη βοήθεια του Λόγου του Θεού και ενός πνευματικού στοχασμού την πορεία του Ιησού προς το Γολγοθά. Κατάλληλα άσματα και η απαγγελία προσευχών ενίσχυσαν την πνευματική μας περισυλλογή.
Όλα τα παιδιά των ενοριών μας, οι έφηβοι και οι νέοι μάς ενθάρρυναν με την παρουσία τους, αλλά και πλήθος ενοριτών κάθε ηλικίας συνόδευσαν το ξύλο του Σταυρού τις δύο ώρες που διήρκησε η πορεία μας. Η παρουσία ενοριτών στη διάρκεια αυτής της πορείας που ενσωματώνονταν σταδιακά φανέρωναν την δική τους αναμονή....
Στην πνευματική μας πορεία, μάς βοήθησε επίσης η ηρεμία και η ομορφιά της φύσης,  και ο ήχος του τρεχούμενου νερού που έρεε άφθονο σε κάποια σημεία του περάσματός μας. Στον Ενοριακό Ναό της Αετοφωλιάς το κήρυγμα του Εφημερίου μας πάνω στο νόημα του Σταυρού στην πορεία της ζωής μας ολοκλήρωσε την ομορφιά αυτής της πορείας πίστης. Μετά την ολοκλήρωση της Ακολουθίας μας, ως μία πνευματική οικογένεια γευτήκαμε όσα η ενοριακή επιτροπή της Αετοφωλιάς μάς είχε προετοιμάσει.



Δείτε φωτογραφικό υλικό εδώ.
Πηγή kantam.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top