νεα κρητη totalfitness news

O Αγροτικός Συνεταιρισμός Τήνου είναι ο συλλογικός φορέας των αγροτών της Τήνου που σκοπό έχει να παρέχει κάθε είδους βοήθεια στις ανάγκες του γεωργικού τομέα του νησιού
και ιδιαίτερα να υποστηρίζει την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών.

Το 2012 η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τήνου μετονομάστηκε σε Αγροτικό Συνεταιρισμό Τήνου, ο οποίος προέκυψε από την συγχώνευση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, (η οποία ιδρύθηκε το 1951 και έκτοτε ασκούσε ουσιαστικά όλη την συνεταιριστική δραστηριότητα), με τους 13 πρωτοβάθμιους αγροτικούς συνεταιρισμούς του νησιού (οι οποίοι ήταν σχεδόν ανενεργοί). Στο συνεταιριστικό αυτό σχήμα του νησιού μας δεν συμμετέχουν ο αγροτικός συνεταιρισμός του Πανόρμου, ούτε ο Μελισσοκομικός συνεταιρισμός της Τήνου. Τα φυσικά μέλη του συνεταιρισμού ξεπερνούν τα 600 άτομα.

Ο Συνεταιρισμός ως συνέχεια της Ένωσης, δραστηριοποιείται παρέχοντας υποστήριξη στους αγρότες σε θέματα ενημέρωσης, επιδοτήσεων, ΦΠΑ, σχέσεων τους με τις κρατικές και άλλες υπηρεσίες κλπ. Επίσης προμηθεύει την τηνιακή αγορά με κάθε είδους γεωργικά εφόδια (σπόροι, φυτά, δενδρύλια, εργαλεία, μηχανήματα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, κυψέλες, κλπ).

Το σύγχρονο τυροκομείο που ίδρυσε και έθεσε σε λειτουργία το 1981, είναι η μοναδική βιομηχανία του νησιού. Αξιοποιεί το τηνιακό γάλα παράγοντας εκλεκτά, αγνά, παραδοσιακά τυριά (γραβιέρα, κοπανιστή, τυράκι, μυζήθρα), βούτυρο και γάλα, τα οποία διαθέτει στην ντόπια αγορά, καθώς και σε εκείνη των Κυκλάδων και των Αθηνών. Το τυροκομείο επεξεργάζεται άνω των 1.000 τόνων γάλακτος ετησίως, δίνοντας σημαντικό εισόδημα στους κτηνοτρόφους αλλά και υποστηρίζοντας όλη την αγορά του νησιού.

Σημαντική είναι η συμβολή του Συνεταιρισμού, στην αξιοποίηση των τηνιακών αγροτικών προϊόντων που παράγουν και μεταποιούν οι ίδιοι οι αγρότες. Στο πρατήριο των τυροκομικών του προϊόντων που λειτουργεί ήδη από το 1972 στην Πόλη της Τήνου, στην κεντρική λεωφόρο Μεγαλόχαρης, διαθέτει επίσης και πλήθος άλλων τηνιακών προϊόντων.

Μέλι θυμαρίσιο, ερείκης, ανθόμελο, με κηρήθρα
Κρασί (λευκό, κόκκινο, βιολογικό),τσίπουρο, ρακί, ξύδι, ούζο, τοπικά λικέρ
Μπύρα Τήνου
πετιμέζι, χειροποίητα ζυμαρικά και παξιμάδια, τουρσιά, κάππαρη, κρίταμο, λιαστή ντομάτα ξηρά σύκα, βότανα και μυρωδικά της τηνιακής φύσης μεταποιημένα προϊόντα που παρασκευάζουν οι τηνιακές αγρότισσες με τις μοναδικές συνταγές των γιαγιάδων τους: μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, αγκινάρες, σάλτσες, αλείμματα, ορεκτικά. χαλβαδόπιτες, λουκούμια, αμυγδαλωτά, παστέλια

Περισσότερες Πληροφορίες για τον Συνεταιρισμό : ΕΔΩ 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top