νεα κρητη totalfitness news

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από το τέλος του 2013, την πώληση του 25% της Eurobank έως τον προσεχή Οκτώβριο σε στρατηγικό επενδυτή του εξωτερικού, αλλαγές στη λειτουργία των συνεταιριστικών τραπεζών και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και την πώληση του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της νέας Proton Bank έως τις 15 Ιουλίου προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση ζητεί η τρόικα από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ το προσχεδίο του νέου Μνημονίου που διαπραγματεύεται η τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση, στο οποίο μεταξύ άλλων ζητείται από το υπουργείο Οικονομικών να μην απαιτεί από τις τράπεζες να πληρώνουν μερίσματα επί των προνομιούχων μετοχών που κατέχει το Δημόσιο (πηγή από την οποία ο κρατικός προϋπολογισμός άντλησε πέρυσι 550 εκατ. ευρώ).
Το προσχέδιο του νέου Μνημονίου δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών σχετικά με τις προθέσεις της τρόικας για τους πλειστηριασμούς ακινήτων πρώτης κατοικίας για ενυπόθηκες δανειακές υποχρεώσεις. Σε αυτό υπάρχει σαφής αναφορά για δέσμευση της κυβέρνησης να μην επεκτείνει τα δύο μορατόριουμ για την αναστολή των πλειστηριασμών ακινήτων πέρα από τις τρέχουσες διατάξεις του Ν. 4128/2013, δηλαδή μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2013.
«ΤΑ ΝΕΑ» απευθύνθηκαν σε στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης για το θέμα και εκείνα τόνισαν πως ισχύει ό,τι έχει πει ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης στη Βουλή. Στις 10 Ιουνίου ο κ. Χατζηδάκης είχε σημειώσει ότι η πρακτική των κυβερνήσεων από το 2009 και εντεύθεν για την αναστολή των πλειστηριασμών ακινήτων είναι να νομοθετούν στο τελευταίο δίμηνο της χρονιάς. Είχε δε προσθέσει ότι θα πρέπει προηγουμένως να υπάρξουν οι σχετικές συνεννοήσεις με την τρόικα και ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το θέμα με τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία.
Πάντως το προσχέδιο του νέου Μνημονίου αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην ανάγκη να δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας που θα ασχοληθεί με την εξεύρεση τρόπων βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων που προκαλεί ο υπερδανεισμός σε νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες και έως το τέλος Οκτωβρίου 2013 να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για βελτιώσεις στον τομέα αυτόν.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top