νεα κρητη totalfitness news

«Χειρόφρενο» στα τέλη κυκλοφορίας από 2,5 εκ. ιδιοκτήτεςΤο 40% των υπόχρεων ακόμη δεν έχει πληρώσει τα τέλη για το 2014 - Εισπράξεις 400 εκ. ευρώ, μέσα σε 3 ημέρες, περιμένει το Υπ. Οικονομικών.

Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου
Πιεστική επιστροφή στις φορολογικές υποχρεώσεις από αύριο για 2,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, το 40% του συνόλου δηλαδή, που ακόμη δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων τους.
Έχουν στην διάθεση τους μόλις τρεις εργάσιμες ημέρες για να τα πληρώσουν εφόσον επιλέξουν το γκισέ υποκαταστήματος κάποιας τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ, όπου πάντως αναμένεται να προκληθεί «πανδαιμόνιο», από τις ορδές συναλλασσόμενων που θα προσπαθήσουν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους τις τελευταίες ημέρες του μήνα και του έτους.
Εναλλακτική λύση, για όλους όσοι έχουν την ευχέρεια, είναι η ηλεκτρονική καταβολή των τελών, μέσω διαδικτυακών τραπεζικών εφαρμογών.
Το Υπουργείο Οικονομικών περιμένει από αύριο ως το τέλος του μήνα εισπράξεις 400.000 εκατομμυρίων ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας, οι οποίες θα προστεθούν στα 600.000 εκατομμύρια ευρώ που είχαν «βάλει» στο δημόσιο ταμείο, μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων, περίπου 3,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, το 60% του συνόλου δηλαδή, που πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και των μηχανών τους ως την παραμονή των Χριστουγέννων.
Στελέχη του οικονομικού επιτελείου επισημαίνουν ότι η ροή πληρωμών εξελίσσεται καλύτερα από πέρσι και τονίζουν ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα παράτασης στην προθεσμία της εφάπαξ εξόφλησης των τελών, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top