νεα κρητη totalfitness news



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Κάνιγγος 27, 10682 , Αθήνα
τ. 211 8001774, φ. 211 8001775
info@fpoed-members.gr
www.fpoed.gr
                                                                                              Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013
                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αναφορά στην Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου

Ε. Μazzoni έχει αποστείλει ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, σχετικά με την συμμετοχή 15000 Φυσικών Προσώπων-αποταμιευτών ( τόσο Ελλήνων πολιτών όσο και πολιτών άλλων χωρών της ΕΕ ) στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Οι ομολογιούχοι ζητούν την άμεση αποζημίωσή τους για την οικονομική τους βλάβη ενώ αναφέρουν οτι στους κύκλους τους θρηνούν ήδη 14 αυτοκτονίες.

Αναφέρουν, οτι η διαδικασία που επελέγη για το "κούρεμα" δεν ήταν εθελοντική όπως επίσημα λέγεται αλλά υποχρεωτική, πρωτοφανής και άδικη, καθώς είχε δυσανάλογη επίπτωση στα οικονομικά συμφέροντα ατόμων με περιορισμένο εισόδημα που είχαν την ατυχή έμπνευση να εμπιστευτούν το Ελληνικό Δημόσιο, την Ευρωζώνη αλλά και τις διακηρύξεις των επισήμων παραγόντων της ΕΕ.
Η ζημιά που υπέστησαν είναι τεράστια και υπολογίζεται σε 70% των χρημάτων που αποταμίευσαν ενώ ταυτόχρονα υφίστανται επιπλέον και όλα τα δεινά της λιτότητας και των μνημονίων που υφίσταται όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία πρωτοφανή στα χρονικά δήμευση περιουσιών που πραγματοποιήθηκε απο κράτος μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης.
Η δε αδιαφορία της Ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας αυτά τα δύο χρόνια για την αποκατάσταση της αδικίας είναι προκλητική και καταφανής.

Η αναφορά υπογράφεται τόσο απο τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ι. Μαρινόπουλο, όσο και απο τους Κ. Αιβαλιώτη ( Πρ. Βουλευτή, Γεν. Γραμματεία Ευρωπαικού Κοινοβουλίου ( No Pers.208719 ) ) και Κ. Γρηγορόπουλο ( Καθηγητή πληροφορικής Διευθυντή Ραδιοφωνικού Σταθμού  " ART FM 90,6 " - Παραγωγό Τηλεοπτικού Σταθμού " ART" ) οι οποίοι έχουν ευαισθητοποιηθεί απο την αδικία την οποία υφίστανται οι πολίτες που αποταμίευσαν σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι ομολογιούχοι ζητούν να κληθούν σε δημόσια ανοικτή συνεδρίαση ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών προκειμένου να εκθέσουν στους ευρωβουλευτές μέλη της την εξαιρετικά άδικη κατάσταση που υφίστανται.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ  

Αντώνης Τζιαμτζής
Υπεύθυνος Τύπου Συλλόγου Φυσικών Προσώπων
Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου
τηλ : 6931147173
email : oedpress@gmail.com

   

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Κάνιγγος 27, 10682 , Αθήνα
τ. 211 8001774, φ. 211 8001775
info@fpoed-members.gr
www.fpoed.gr

                                                                                              Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα : ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ


Ως κατεπείγον αποφάσισαν να συζητηθεί στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου το θέμα του άδικου και παράνομου κουρέματος των Ελληνικών ομολόγων που κατέχουν Έλληνες μικροομολογιούχοι, οι συντονιστές της Επιτροπής Αναφορών στην χθεσινή τους συνεδρίαση στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, μετά απο εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ κ. Νικόλαου Σαλαβράκου,
στην Επιτροπή Αναφορών σχετικά με την αναφορά που είχε αποστείλει ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου στις 23 Δεκεμβρίου 2013 με θέμα την πρωτοφανή και άδικη συμμετοχή 15000 Φυσικών Προσώπων-αποταμιευτών στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, οι συντονιστές της Επιτροπής Αναφορών αποφάσισαν να συζητήσουν ως κατεπείγον το θέμα στην παρούσα σύνοδο, την 1η Απριλίου 2014.

Η εισήγηση του κ. Σαλαβράκου έλαβε την υποστήριξη όλων των πολιτικών ομάδων αφού το ζήτημα άφορα χιλιάδες μικροομολογιούχους και τις οικογένειές τους και αναμένεται η Επιτροπή να δώσει σημαντική γνώμη επί του θέματος για την πορεία των διεκδικήσεων τους.

 ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ  

Αντώνης Τζιαμτζής
Υπεύθυνος Τύπου Συλλόγου Φυσικών Προσώπων
Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου
τηλ : 6931147173
email : oedpress@gmail.com

Νικόλαος ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΣ
Αντιπρόεδρος στην Αντιπροσωπεία της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-FYROM, Μέλος Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Αναφορών & Αλιείας
Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.  

Βρυξέλλες, Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ



Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ. Νικόλαος Σαλαβράκος επέτυχε κατά την συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών της 20ης Ιανουαρίου να συζητηθεί ως κατεπείγον το θέμα του αδίκου και παράνομου κουρέματος των Ελληνικών ομολόγων που κατέχουν Έλληνες μικροομολογιούχοι. Η εισήγηση του κ. Σαλαβράκου έλαβε την υποστήριξη όλων των πολιτικών ομάδων και αναμένεται να συζητηθεί η αναφορά στην παρούσα σύνοδο στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 1 Απριλίου του 2014. Το ζήτημα άφορα χιλιάδες μικροομολογιούχους και αναμένεται η Επιτροπή να δώσει σημαντική γνώμη επί του θέματος για την πορεία των διεκδικήσεων τους.

 
     



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top