νεα κρητη totalfitness news

oi-krisimes-hmeromhnies-gia-thn-polyplokh-eksiswsh-eksodoy-apo-thn-krish
Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς
Χρονιά σταθμός είναι το 2014 για την ελληνική οικονομία, καθώς μετά από 7 χρόνια συνεχούς ύφεσης, φαίνονται στον ορίζοντα οι πρώτες προοπτικές ανάκαμψης, οι οποίες αναμένεται να επιβεβαιωθούν από τα επίσημα
στοιχεία που θα δημοσιοποιήσει η Eurostat τον Απρίλιο.
Τα στοιχεία αυτά θα αποτελέσουν το όπλο της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να βρεθεί λύση για το δημόσιο χρέος και να μπορέσει η Ελλάδα να βρει χρηματοδότηση από τις αγορές στο β΄ εξάμηνο του 2014, αντί του να προσφύγει σε δανεισμό μέσα από ένα νέο Μνημόνιο.
Παράλληλα η κυβέρνηση θα έχει την ευκαιρία από τη θέση στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενισχύσει το ρόλο της χώρας στο εσωτερικό της ευρωζώνης, με τον αποτελεσματικό χειρισμό των κοινοτικών δράσεων που έχει αναλάβει να προωθήσει στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.
Μια ενδεχόμενη επιτυχία σε όλα τα παραπάνω ζητήματα θα κρίνει θετικά τόσο το μέλλον της ελληνικής οικονομίας όσο και την τύχη της παρούσας κυβέρνησης.
Οι κρίσιμες ημερομηνίες που αποτελούν τα μέρη της πολύπλοκης αυτής εξίσωσης είναι οι εξής:
* 8 Ιανουαρίου: θα συνεδριάσει στην Αθήνα το Κολέγιο των Επιτρόπων, ενώ στο περιθώριο της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί και η Τελετή Έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας στο Μέγαρο Μουσικής.
* 8-20 Ιανουαρίου: αναμένεται η επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών μας στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Στόχος να κλείσουν όλα τα μέτωπα μέχρι το επόμενοEurogroup που θα συνεδριάσει στα τέλη του μήνα.
* 11 Ιανουαρίου: λήγουν τα κρατικά ομόλογα ύψους 1,85 εκ. ευρώ, που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
* 15 Ιανουαρίου 2014: ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τις προτεραιότητες και το πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας, ενώ θα γίνουν δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής. Θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του κ. Σαμαρά ως επικεφαλής της Προεδρίας, σε ευρωπαϊκή πόλη, που θα ανοίξει το λεγόμενο tour des capitales (γύρο των πρωτευουσών των κρατών μελών της Ε.Ε.).
* 27 Ιανουαρίου: συνεδριάζει στις Βρυξέλλες τοEurogroup. Στο τραπέζι αναμένεται να βρεθούν το ελληνικό πρόγραμμα και το χρηματοδοτικό κενό του 2014.
* 30 Ιανουαρίου: λήγουν ομόλογα ύψους 197 εκ. ευρώ, που κατέχουν ιδιώτες και δεν είχαν μπει σε διαδικασία «κουρέματος». Επίσης και μέσα στον Φεβρουάριο λήγουν αρκετά σημαντικά ελληνικά ομόλογα.
* 13-14 Φεβρουαρίου: πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η πρώτη Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το 2014.
* 17 Φεβρουαρίου: η δεύτερη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup για το 2014.
* 10 Μαρτίου: συνεδριάζει το Eurogroup.
* 20-21 Μαρτίου: η δεύτερη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για το νέο έτος, στις Βρυξέλλες.
* τέλη Μαρτίου: θα πρέπει η ΕΛ.ΣΤΑΤ., να έχει αποστείλει μέχρι τότε, τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας για το 2013, στην Eurostat.
* 22 Απριλίου: αναμένεται η δημοσιοποίηση τωνδημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας, από τη Eurostat,στα οποία θα καταγράφεται και το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, που αποτελεί το βασικό όπλο στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης.
* αρχές Μαΐου: λήγουν ομόλογα ύψους 4,1 δισ. Ευρώ, που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Παράλληλα θα πρέπει να καταβληθούν 694 εκ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ως δόση για την αποπληρωμή του δανείου προς της χώρα μας.
* 5 Μαΐου: συνεδριάζει το Eurogroup.
* 15-16 Μαΐου: μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.
* 22-25 Μαΐου: διεξάγονται οι ευρωεκλογές και οι εκλογές για τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας.
* Ιούνιος: τελειώνει το 2ο Μνημόνιο, με την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους της, ενώ η δανειοδότηση από το ΔΝΤ, αναμένεται να συνεχιστεί ως τις αρχές του 2016.
* 19 Ιουνίου: συνεδριάζει το Eurogroup.
* 26-27 Ιουνίου: η τελευταία Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, για το πρώτο εξάμηνο του 2014.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top