νεα κρητη totalfitness news

Με  κατάνυξη, ευλάβεια  και ...κρότο ο φετινός εορτασμός του Πάσχα στη Στενή.
Χαρακτηριστική ήταν η μειωμένη προσέλευση του κόσμου στο χωριό ιδιαίτερα από τους Αθηναίους και Χωραΐτες Στενιανούς και κατ' επέκταση η μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές συμμετοχή στις ιερές ακολουθίες ιδιαίτερα στον Κυριακάτικο Εσπερινό.
Σε αυτό συνέβαλε ο άστατος και σε γενικές γραμμές ιδιότροπος  καιρός που εναλασσόταν από ήλιο σε συνεφιά, από βροχή σε κρύο πολλές φορές στο διάστημα της κάθε ημέρας.
Παρ' όλ' αυτα οι Στενιανοί αναστήσανε, τσουγκρίσανε, ευχηθήκανε και χαρήκαν τις γιορτινές ημέρες όπως ξέρουν κάθε φορά, τόσο στην ενορία του Αγίου Νικολάου όσο και στου Αγίου Αντωνίου.
Τα τριμπόνια, παρά τις λίγες συμμετοχές δεν έλειψαν ούτε φέτος και στις δύο ενορίες, δίνοντας το χαρακτηριστικό χρώμα ... ή μάλλον ήχο στη μεγάλη γιορτή.
(φωτ. Αντώνης Μαρκουίζος)
Όπως και πέρυσι, το έθιμο μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ALPHA ανήμερα την Κυριακή  στο κεντρικό δελτίο των ειδήσεων του σταθμού. Όπως φαίνεται τα τριμπόνια μπήκαν για τα καλά στον τηλεοπτικό χάρτη των πασχαλινών εθίμων ! Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο εδώ (στο 25 λεπτό)

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!
http://www.steni-tinos.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top