νεα κρητη totalfitness news

ΧΙΟΣ

Τη Δευτέρα 13 του μηνός Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος μας, συνοδευόμενος από τον π. Ριχάρδο, αναχώρησε με το πλοίο από Τήνο μέσω Ραφήνας και Πειραιά για το νησί της Χίου, προκειμένου να πανηγυρίσει με την εκεί ενοριακή κοινότητα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου, τον Προστάτη της τοπικής Εκκλησίας Άγιο Ισίδωρο τον Χίο, μάρτυρα.
Την επομένη έφθασε από την Λάρισα και ο συμπαθής ιερομόναχος π. Λέων Κισκίνης προκειμένου να γνωρίσει, όπως μας δήλωσε την Εκκλησία της Χίου και να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της Εκκλησίας προς τιμήν του Αγίου Μάρτυρα κι Προστάτη μας .
Την παραμονή της πανήγυρης τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και συμπροσευχήθηκαν στο Ιερό μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο ο εφημέριος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου π. Πέτρος Σοκολόφσκυ, ο εφημέριος Μυκόνου και Πάρου π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς και ο π. Λέων Κισκίνης.
Μετά τον Εσπερινό δόθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής ευχών και προσφέρθηκε κέρασμα από την απούσα επίτροπο κυρία Μαίρη Ματρώνα η οποία απουσίαζε στην Αγγλία για την βάπτιση της μικρής της εγγονής στην οποία μάλιστα θα δινόταν το όνομα Ισιδώρα προς τιμήν του Αγίου Ισιδώρου!
Στη συνέχεια έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο η προετοιμασία της χορωδίας των μικρών παιδιών της ενορίας προκειμένου να ψάλλουν κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Ισιδώρου στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του στην περιοχή Τάλαρος του Κάμπου του κάμπου Χίου.
Το απόγευμα της 14ης Μαΐου πανηγύρισε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα το Παρεκκλήσιο του Αγίου. Τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και έψαλε η ολιγομελής χορωδία των παιδιών που ικανοποίησε όλους και θαύμασαν την ικανότητά τους και τη συμμετοχή τους στις προσπάθειες που γίνονται στην εκεί μικρή ενοριακή μας κοινότητα ώστε να υπάρχει πιο ενεργός συμμετοχή στη Θεία Λατρεία. Τα ους αξίζουν πολλά συγχαριστήρια. 
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στην κυρία Αγγέλλα, άγγελο φύλακα του Παρεκκλησίου μας η οποία  αποδεικνύει κάθε χρόνο ότι το αγαπά και το φροντίζει όπως και το σπίτι της, που είναι μία θαυμάσια αρχοντική κατοικία μέσα σε ένα καταπράσινο από καρποφόρα δέντρα κήπο.
Το ενοριακό συμβούλιο έδωσε όλο τον εαυτόν του, όπως κάνει πάντοτε, ώστε όλα να γίνονται με μια λιτή μεγαλοπρέπεια.
Η παρουσία στην πανήρυρη ενός μικτού εκκλησιάσματος έδωσε τη δυνατότητα στον Αρχιεπίσκοπο να μιλήσει για την κοινή αποστολή που έχουμε όλοι οι μαθητές του Χριστού, όπως οι Απόστολοι, οι Μυροφόρες και οι δύο Μαθητές της Εμμαούς, μετά τη συνάντησή μας με τον Αναστημένο Χριστό και την αποκάλυψη του προς όλους μας, να προσπαθούμε να τον αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο των αδελφών μας και να ανανεωμένοι και ενισχυμένοι στην πίστη να τρέχουμε για να τον αναγγείλουμε τους αδελφούς μας λέγοντας: «είδαμε τον Ανααστημένο Κύριο».
Η τοπική μας Εκκλησία συχνά τον συναντά και του επαναλαμβάνει: « Μείνε μαζί μας Κύριε».
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
        Την Πέμπτη 14 Απριλίου φθάσαμε στη Μυτιλήνη. Εκεί ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος είχε  συναντήσεις με παράγοντες της 14ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και υπεύθυνους συνεργείων που ασχολούνται με την αποπεράτωση των εργασιών του εκεί  ενοριακού μας Ναού της Μεταστάσεως της Θεοτόκου.
Το απόγευμα  τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο π. Νικόλαο και μαζί του συλλειτούργησαν  ο εφημέριος του Ναού π. Πέτρος Σοκολόφσκυ, ο π. Ριχάρδος, εφημέριος της Μυκόνου και Πάρου και ο π. Λέων Κισκίνης. Στους λίγους πιστούς που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιότατους τους μετέφερε τη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου αλλά και  τη δική του χαρά που συναντάται με την εκεί μικρή ενοριακή κοινότητα, η οποία όπως οι Απόστολοι και οι Μυροφόρες αλλά και οι μαθητές της Εμμαούς οφείλουν να μαρτυρούν και τη δική τους χαρά, διότι παρά  την έλλειψη μιας συνεχούς παρουσίας στο νησί ενός Καθολικού ιερέα συνεχίζουν να διατηρούν την πίστη τους και να προετοιμάζονται ακούγοντας και μελετώντας το Λόγο του Κυρίου, να υποδεχθούν τον ιερέα ο οποίος κατά καιρούς φθάνει εκεί για την τέλεση της Ευχαριστίας.
Την επομένη το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος είχε  συναντήσεις με φορείς της Περιφερείας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου και του Γραφείου τουρισμού της Μυτιλήνης και με δημοσιογράφους. Σκοπός η συνεργασία στην προετοιμασία για την προετοιμασία των εγκαινίων του Ναού μας, μετά από την σημαντική αναστήλωση του εσωτερικού και εξωτερικού του Ναού και τη συντήρηση του διακόσμου και την ανακάλυψη θαυμάσιων εικονογραφιών και οι οποίες προβλήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.
Το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στις τοπικές εφημερίδες και τα τηλεοπτικά κανάλια που νησιού που θέλησαν να ενημερωθούν και να ενημερώσουν με τη σειρά τους το αναγνωστικό κοινό, τους ακροατές και τους τηλεθεατές για την οριστική ημερομηνία των εγκαινίων του Ναού και την επαναφορά στο Ναό αποτμήματος των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ.
Σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς της Μυτιλήνης και της Λέσβου αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε  τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος Καθολικού Ενοριακού Ναού της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014. Με την ευκαιρία αυτή  θα γίνει και η μετακομιδή από τον Καθεδρικό μας Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χίο απότμημα  των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου.
Σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα το ειδικό πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top