νεα κρητη totalfitness news


Πανελλλήνιες 2014, Μηχανογραφικό: πώς να το συμπληρώσετε, τι να προσέξετε. ΟδηγίεςΠώς να συμπληρώσετε το μηχανογραφικό 2014; Τι θα πρέπει να προσέξετε;
Κι ενώ τελείωσε η αγχωτική διαδικασία
των Πανελληνίων 2014, οι υποψήφιοι της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται να μπουν σε μια νέα -επίσης αγχωτική- διαδικασία, αυτή της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού 2014.
Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται από σήμερα την ηλεκτρονική διεύθυνση ttp://exams.it.minedu.gov.gr.
Σε αυτήν τη σελίδα, μπορούν να βρουν τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, συχνές ερωτήσεις, το έντυπο μηχανογραφικού δελτίου με τις οδηγίες του και φυσικά το ηλεκτρονικό Μ._.
Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό Μηχανογραφικό Δελτίο 2014, βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους και στη συνέχεια τα τμήματα, ταξινομημένα ανά πεδίο (για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄) ή ανά τομέα (για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ-Α΄).
Αφού κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις στο μηχανογραφικό 2014, αρχικά πρέπει να επιλέξουν Προσωρινή Αποθήκευση. Αυτή τη διαδικασία της Προσωρινής Αποθήκευσης μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να νιώσουν έτοιμοι. Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της Οριστικοποίησης, μετά την ανακοίνωση των βαθμών.
Μετά την οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία, οι υποψήφιοι δεν μπορούν να αλλάξουν το μηχανογραφικό δελτίο (πλην εξαίρεσης παρ. Δ2).
Σημειώνεται, πως μετά την οριστικοποίηση, το Μηχανογραφικό 2014 αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και πρέπει αυτό το οριστικοποιημένο Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.
Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή με ένα φιλικό στο χρήστη περιβάλλον, δίνει συνέχεια οδηγίες για τα βήματα του υποψηφίου. Για τη διαδικασία και την υποβολή του μηχανογραφικού 2014, οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα παρέχουν υποστήριξη στους υποψηφίους και θα διατίθεται κάποιος υπολογιστής του σχολείου.


Πηγή: http://www.fimes.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top