νεα κρητη totalfitness news

Πηγαίνοντας «Προς Τήνο ΙΙ»
Εργο της Ζωής Χατζηγιαννάκη



Οι εκθέσεις στα νησιά δίνουν και παίρνουν αν και όχι πάντα με τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Τήνο τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Στη δεύτερη διοργάνωσή της, η έκθεση «Προς Τήνο ΙΙ» της εστιάζει στο κυκλαδίτικο νησί όχι απαραίτητα μέσα από την εικονογραφία της των έργων της, αλλά μέσω της σχέσης που έχουν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες με το νησί: είτε έχουν καταγωγή είτε έχουν επιλέξει να έχουν με την Τήνο μια πιο ιδιαίτερη σχέση. Αυτή η συναισθηματική έλξη είναι η αφορμή της συνύπαρξής τους στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

Και επειδή επιμελητής είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος ιστορικός τέχνης και επιμελητής, Χριστόφορος Μαρίνος, το κριτήριο της επιλογής των έργων τους έχει γίνει με γνώμονα τη «διαφορετική ματιά», τον ιδιαίτερο τρόπο που προσεγγίζουν οι 15 συμμετέχοντες οικεία αντικείμενα ή τον τόπο τον ίδιο τον τόπο. Η Τήνος και η τοπιογραφία της εμφανίζεται άμεσα στη δουλειά τους, ή ως η έκφραση του αποτυπώματος που έχει αφήσει στον ψυχισμό τους.

Σε κάθε περίπτωση, διαμορφώνεται ένας διάλογος ανάμεσα σε καλλιτέχνες πρωτοεμφανιζόμενους και καταξιωμένους καθώς συμμετέχουν οι ακόλουθοι: Αrtemis*, Μαίρη Αντωνοπούλου, Ινώ Βαρβαρίτη, Coti K., Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Νικολέττα Κατσαμπέρη, Μαρία Κόντη, Πάνος Κούρος, Γιώργος Παλαμάρης,
Χριστίνα Παπαδημητρίου, Αντώνης Πίττας, Δημήτρης Σκαλκώτος, Νίκος Τρανός, Γιώργος Χαρβαλιάς, Ζωή Χατζηγιαννάκη

«Προς Τήνο ΙΙ» στην Αίθουσα Εκθέσεων Νικόλας Γύζης -στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (Ι.ΤΗ.Π.)  από τις 19/7-28/10

Εγκαίνια: Σάββατο 19/7 στις 20.00
Στις 20/7 θα γίνει ξενάγηση από τον επιμελητή στις 12.00

Πηγή tovima.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top