νεα κρητη totalfitness news


Frankfurter Allgemeine Zeitung: Αφήστε την Ελλάδα να φτάσει στην κορυφή«Αν το Κράτος σταματήσει να παρεμβαίνει, η Ελλάδα μπορεί να φτάσει και να ανήκει στην κορυφή» αναφέρει σε δημοσίευμά της για τη χώρα μας, η Γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», που εστιάζει στην πρωτοπορία της Ελλάδας στον ερευνητικό τομέα.
«Τα Ελληνικά προϊόντα μπορούν να είναι κορυφαία και εξαγώγιμα, όταν το Κράτος δεν παρεμβαίνει τόσο», αναφέρει η εφημερίδα, φέρνοντας παράδειγμα το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Πολυτεχνείο της Κρήτης.
Στο επίκεντρο βέβαια η τεχνολογία λέιζερ, που για πρώτη φορά έχουν αναπτύξει ερευνητές του ΙΤΕ.
Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε στον καθαρισμό των Καρυάτιδων στο Ερέχθειο και βοηθά στο να απομακρύνεται η αιθάλη και η σκόνη από τα αρχαία αγάλματα, χωρίς να τους προκαλεί φθορές.
Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, πολλές Χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κίνα, ζητούν την τεχνολογία αυτή για τη συντήρηση των ανακτόρων και των ναών τους.
Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, η Ελλάδα μπορεί να ανήκει στην κορυφή, «εάν το Κράτος δεν παρεμβαίνει υπερβολικά και αν παρέχει στήριξη στην ερευνητική ώθηση και τη δημιουργικότητα, αντί να τις καταπνίγει».

Πηγή epoli.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top