νεα κρητη totalfitness news

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ

          Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β', με κατάνυξη αλλά και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Ιερά Νήσο Τήνο.
          Του Μεγάλου Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου οδού Βουλιαγμένης Αθηνών και Β' Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πλαισιωμένος από τους Ιερείς και τους Διακόνους του Ιερού Ιδρύματος. Την ευθύνη του συντονισμού της Εορτής στο Π.Ι.Ι.Ε.Τ. είχε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου, ενώ τους χορούς πλαισίωσαν ιεροψάλτες υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη  κ. Στυλιανού Κοντακιώτη.
          Κατά το κήρυγμα του ο π. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα και συγκεκριμένα στο χωρίο: "Ἐπειδὴ καὶ ᾽Ιουδαῖοι σημεῖον αἰτοῦσιν καὶ Ἕλληνες σοφίαν ζητοῦσιν, ἡμεῖς δὲ κηρύσσομεν Χριστὸν ἐσταυρωμένον, ᾽Ιουδαίοις μὲν σκάνδαλον, Ἕλλησι δὲ μωρίαν, αὐτοῖς δὲ τοῖς κλητοῖς, ᾽Ιουδαίοις τε καὶ Ἕλλησι, Χριστὸν Θεοῦ δύναμιν καὶ Θεοῦ σοφίαν".
          Στις Ακολουθίες συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, ο Β' Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Τήνου και εκατοντάδες προσκυνητών που συρρέουν από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό αλλά και την Ιερά Εικόνα της Μεγαλόχαρης.
          Στο τέλος της Ακολουθίας διενεμήθη ο ευλογημένος βασιλικός ενώ η ευλογία της Παναγίας ήταν διακριτή στον κόσμο.

          Φωτογραφίες: Ελευθέριος Αποστολόπουλος.
















































Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top