νεα κρητη totalfitness news

  • σκιαδας«Η διαδικασία ωρίμανσης των έργων εξελίσσεται κανονικά»
«Αγώνα δρόμου θα συνεχίσει να διεξάγει η περιφερειακή αρχή για τη διασφάλιση περισσότερων πόρων από τα διαθέσιμα  ευρωπαϊκά και μη  προγράμματα».
Αυτό δήλωσε χθες  ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Δημήτρης Σκιαδάς.
«Εστάλη στις διαχειριστικές αρχές έγγραφο  για την αφαίρεση πόρων στo πλαίσιo μιας προσπάθειας  εξορθολογισμού των διαθεσίμων που υπάρχουν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Υπήρξαν αντιδράσεις από τις Περιφέρειες όλης της χώρας. Πραγματοποιήθηκε και  συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΄Ενωσης  Περιφερειών στην Αθήνα στην οποία  συμμετείχε και ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Δόθηκε δέσμευση από τον υπουργό κ. Σταθάκη ότι   δεν θα αφαιρεθούν πόροι από τα διαθέσιμα για τις Περιφέρειες. Αυτό σημαίνει πως τα έργα θα συνεχιστούν κανονικά», δήλωσε  ο κ. Δημήτρης Σκιαδάς.
Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του έτους είχε γίνει τροποποίηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, με αποτέλεσμα οι πόροι να στερέψουν σε 15 ημέρες.
«Κάναμε  παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο για το συγκεκριμένο   θέμα . Γνωρίζουμε πως οι εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων είναι θετικές. Τελούμε σε αναμονή της πολιτικής απόφασης. Μετά την αρχική κατανομή η Περιφέρεια Νοτίου  Αιγαίου έμεινε με 1.500.000 ευρώ. Δημιουργήθηκαν ζητήματα  αφού οι δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει απαιτούσαν πολύ περισσότερα χρήματα. Ζητήσαμε να επανέλθουμε τουλάχιστον στα όρια  που είχαν προδιαγραφεί από τη σχετική εγκύκλιο που είχε υπογραφεί στo πλαίσιo του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδιασμού», δήλωσε ο κ. Σκιαδάς.
Ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου   δήλωσε πως η  πορεία υλοποίησης του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος είναι ικανοποιητική.
«Η πορεία του ΠΕΠ είναι ικανοποιητική.  Έχουμε καλύψει τους στόχους που  θέσαμε σε επίπεδο χρηματοδοτικό. Είμαστε  σε διαρκή προσπάθεια ανεύρεσης νέων πόρων  και  από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων  για να καλύψουμε περισσότερες ανάγκες», δήλωσε ο κ. Σκιαδάς.
Σε ερώτηση σχετικά με την υλοποίηση του τρέχοντος ΕΣΠΑ ο κ. Σκιαδάς δήλωσε πως δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας.
«Δεν έχουμε λόγους να ανησυχούμε για την απώλεια πόρων από το ΕΣΠΑ  που είναι σε εξέλιξη. Οι νομικές δεσμεύσεις είναι  ιδιαίτερα  σε υψηλό επίπεδο.  Η διαδικασία  ωρίμανσης των  έργων εξελίσσται κανονικά», δήλωσε ο κ. Σκιαδάς.
Σχετικά με την δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων σε νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο κ. Σκιαδάς δήλωσε πως τώρα θα επισπευσθούν οι διαδικασίες .
«Η προσπάθεια για τη δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων στο Νότιο Αιγαίο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου όπου αποσαφηνίστηκαν τα ζητήματα που είχε θέσει ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος  θα προχωρήσουμε  πιο γρήγορα. Σε επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου θα κατατεθούν προς ψήφιση και οι τελευταίες προγραμματικές συμβάσεις που ήταν σε εκκρεμότητα και αφορούσαν τη δημιουργία υδατοδρομίων στα Δωδεκάνησα», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Σκιαδάς.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top