νεα κρητη totalfitness news

Χθες  το μεσημέρι, 192η επέτειο από της Ευρέσεως της Θαυματουργού Εικόνος της Μεγαλόχαρης, παρά τις επικρατούσες δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε,
κατά το έθος, η πάνδημη λιτάνευση της Αγία Εικόνος στην πόλη της Τήνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ καί του ιερού Κλήρου της νήσου, συλλιτανευόντων πλήθους πιστών από την Τήνο, τις πέριξ νήσους και την Ελλάδα.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του, από την εξέδρα της Παντανάσσης, μετά τήν τέλεση Δεήσεως, αφού καλωσόρισε τους εκατοντάδες προσκυνητές, ευχήθηκε η Παναγία να προστατεύει και να στηρίζει τον καθένα προσωπικά και το Γένος των Ελλήνων.
Αφού δε ζήτησε τη συγνώμη και την κατανόηση των παρισταμένων, διότι το εξαγγελθέν απαγορευτικό απόπλου των πλοίων μέχρι την Κυριακή τον αναγκάζει να αποχωρήσει , αναχώρησε ευθύς για Πειραιά.
Κατά την επάνοδο της Αγίας Εικόνος στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, ο νέος Αντιπρόεδρος της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, Δικηγόρος κ. Γ. Σαλταμανίκας ομίλησε δι` ολίγων και, καταχειροκροτούμενος, κατέθεσε στεφάνι επί των τάφων των Κτητόρων του Ιερού Ιδρύματος.
Εν συνεχεία, εντός του Πανιέρου Ναού, ο Αντιπρόεδρος της απελθούσης Διοικούσης Επιτροπής, κ. Ευάγ. Παρασκευάς-Γκίζης παρουσίασε τον Απολογισμό του έργου του Ιερού Ιδρύματος για το παρελθόν έτος 2014 και αναφέρθηκε με συγκινητικούς λόγους, οι οποίοι προεκάλεσαν τα χειροκροτήματα των παρισταμένων, στην 25ετή θητεία του ως Αντιπροέδρου, στις περικοσμούσες αυτήν πρωτοβουλίες του για τη ρύθμιση και προώθηση θεμάτων υπέρ του Ιερού Ιδρύματος, στη στενή συνεργασία του με τον Μακαριστό Μητροπολίτη και Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής κυρό Δωρόθεο Α' και τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο αυτή εκφράσθηκε κατά την περίοδο της ασθενείας του, αλλά και στην άψογη συνεργασία του με τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' ,   
Επακολούθησε η τέλεση του Εσπερινού της ημέρας.
Λόγω της κακοκαιρίας και της απαγόρευσης απόπλου των πλοίων ανεβλήθη και η προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο στη Σύρο  σύσκεψη για την προώθηση των κοινωνικών δράσεων του "Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητροπόλεως" μέσω Κοινοτικών Προγραμμάτων.
Ως επιστέγασμα των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή Λαμπαδηφορία, η πανελληνίως γνωστή ως "ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ''.
Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top