νεα κρητη totalfitness news

-Η επιβλητική και προσφάτως ανακαινισμένη Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή (στη Μέσα Κώμη) με το υπέροχο βοτσαλωτό προαύλιο (όπου οι νονοί μετά τα βαφτίσια ακόμα πετούν νομίσματα για τα μικρά παιδιά), τις τρεις μαρμάρινες κολώνες με εγχάρακτες επιγραφές
των κλασσικών και ελληνορωμαϊκών χρόνων, το προσφάτως συντηρημένο εκκλησιαστικό όργανο και τον υπέροχο πίνακα του Ιταλού ζωγράφου Galiardi με θέμα τον αποκεφαλισμό του Αγ. Ιωάννη. 

-Το Μάιο μήνα, τη γιορτή της αγκινάρας. Οι περισσότεροι και γευστικότεροι τρόποι να φάει κανείς αγκινάρα, ένα από τα βασικότερα αγροτικά προϊόντα του νησιού -και μάλιστα με ονομασία προέλευσης -μαζί με το μέλι, την κοπανιστή και την γραβιέρα Τήνου, τη λούζα -κάτι σαν το ιταλικό προσούτο- την κάππαρη και τα μυρωδάτα λεμόνια. Στην Κώμη και το Λιβάδι η αγκινάρα φυτεύεται από το 1949. Με την ευκαιρία, μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε το σπιτικό παραδοσιακό τυράκι Κώμης (μπαλάκι)!-Επίσης, αν τυχόν βρεθείτε χειμώνα και ειδικότερα Δεκέμβριο στην Κώμη φροντίστε να μην κάνετε δίαιτα και χάσετε τα πατροπαράδοτα χοιροσφάγιαΙδανικά σε σχέση με τις καταναλωτικές συνήθειες του σήμερα… 


-Τα δυο καφενεία του χωριού. Το ένα υπαίθριο, έξω από την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη με γευστι-κούς μεζέδες, το άλλο, εξίσου μικρό και γουστόζικο, στο κέντρο του χωριού δίπλα στο πρατήριο άρτου. (Το τελευταίο λειτουργεί και το χειμώνα)

-Οι σπέσιαλ πίτσες, μακαρονάδες και κρέπες του «Garage», στη στροφή του δρόμου προς Κολυ-μπήθρα. Λιτό αλλά φιλόξενο περιβάλλον με μια ταράτσα αντίδοτο για κάθε καύσωνα. (Ο ιδιοκτήτης είναι και παραγωγός κρασιού στην Κώμη, δοκιμάστε το! Διατίθεται και εμφιαλωμένο στη Χώρα)

-Mια βόλτα από το εργαστήριο «της Ελένης» με παραδοσιακά προϊόντα Τήνου (γλυκά κουταλιού, κάππαρη, αγκινάρα, κρίταμο, λιαστή ντομάτα) βγάζει κάθε επισκέπτη από τη δύσκολη θέση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top